Uutiset

Työkoneet

Kiho Palvelut Oy valitsi Green Masterin

Ville Leinonen Muhokselta perusti Kiho Palvelut Oy:n pidettyään viitisen vuotta taukoa yrittäjänä olosta. Kokemusta kertyi työelämässä toisen palveluksessa viimeksi kiinteistötekniikasta ja teknisestä tukkualasta, joten kiinteistöhuoltoon keskittyvä yritys oli luonnollinen valinta. Pohjois-Suomeen ja Pohjois-Savoon luodaan parhaillaan Villen johdolla Kiho Palvelut franchising -yrittäjyyksiä. Se tarjoaa konseptin uudistaa olemassaolevaa yritystä tai aloittaa edullisesti ja tyylikkäästi aivan uusi yritys. Osa tätä kokonaisuutta ovat Green Master-merkkiset pyörä- ja teleskooppikuormaajat.

Green Master 816T on teleskooppiaisalla varustettu pyöräkuormaaja. Se voidaan varustella monipuolisesti kiinteistöhuoltoyhtiöiden moninaisiin töihin, niin kesä- kuin talvikäyttöön. Kiho Palvelut Oy palvelee sillä jatkossa Muhoksen, Utajärven ja Vaalan kiinteistöjen huollossa. Yrityksen perustaja Ville Leinonen halusi koneeseen isommat ja pehmeämmät sekä pidoltaan paremmat palakuviorenkaat. Niiden ansiosta siirtonopeuttakin saatiin mukavasti lisää (35 km/h). Maksimi nostokorkeus on noin neljä metriä.

”Idea on hautunut päässäni jo pari vuotta ja kun irtisanouduin palkkatöistä, niin aika oli kypsä perustaa jälleen oma yritys. Palveluihimme kuuluu näin aluksi Muhos-Utajärvi-Vaala alueilla kiinteistöjen hoitoa ja teknistä kunnossapitoa. Olen saanut isoissa pörssiyhtiöissä työskennellessäni nähdä alaa monelta eri suunnalta ja havainnut, minkälainen tekeminen menestyviä yrityksiä yhdistää. Nyt olen vahvempi, varmempi ja kokeneempi yrittäjäksi, kuin nuorena miehen alkuna. Olin nimittäin 26-vuotias, kun perustin edellisen oman yrityksen. Tästä yrityksestä omistan 95 ja niin ikään aiemminkin kiinteistöhuoltotöitä tehnyt isäni viisi prosenttia”, aloittaa Leinonen.

Yrittäjäksi muutamien vuosien tauon jälkeen palannut Ville Leinonen puuhaa parhaillaan Pohjois-Suomeen ja Pohjois-Savoon Kiho Palvelut franchising -yrittäjyyksiä.

Parhaillaan Ville tekee tarjouksia eri kiinteistöyhtiöihin ensi kesän ja seuraavan talven töistä. Siitä se yritystoiminta polkaisee jälleen liikkeelle. Uusi yritys tarvitsee myös asianmukaiset työvälineet ja ympärivuotisiin kiinteistöjen ulkotöihin hankittiin teleskooppikuormaaja Green Master 816T. Kyseessä on noin 4 000 kilogrammaa painava kone, jonka maksimi nostokorkeus on 4 015 millimetriä. Tyhjennyskorkeus on kauhasta riippuen noin 3 500 millimetriä.

”Olen seurannut Green Masterin kehitystä jo muutaman vuoden ajan. Hinta-laatusuhde oli tärkein kriteeri merkin valinnassa. Alkuinvestointi oli kohtuullinen. Tarkoitus on pärjätä kiinteistähuoltomarkkinoilla nykyisillä tuntiveloitushinnoilla, ja silloin koneen on oltava toimiva ja edullinen. Oli selvää, että haluan kiinteistöjen huoltoon Greenmasterin juuri teleskooppimallina. Ominaisuudet ja koneen ulkomitat ovat asunto-osakeyhtiöiden pihoille sopivat. Tällä yltää lastaamaan esimerkiksi lunta korkealaitaisen kärryn laitojen yli. Koneen sain pihalle kuukausi sitten ja sillä on nyt alkuun tehty harjauksia, hiekan ajoa sekä tasoiteltu sorapihoja”, jatkaa Leinonen.

Myös hyvä näkyväisyys ohjaamosta ja helppokäyttöiset, hyvin sijoitetut hallintalaitteet Ville luettelee Green Masterin eduiksi.

Takanostolaitteeseen voidaan kytkeä vaikkapa hiekotin, jolloin ajokerrat pihoilla ja jalkakäytävillä vähenevät. Leinosen tarkoitus on varustella Green Master mahdollisimman moneen työhön soveltuvaksi.

Työlaitteita eteen ja taakse

Parhaillaan koneeseen varustellaan työlaitteita. Koneessa on myös takanostolaite, jossa Euro-kiinnike. ”Takanostolaitteeseen on valmisteilla kasteluvesisäiliö, polanneterä ja puoliautomaattitäyttöinen hiekotin. Keulaan on olemassa maa- ja lumikauhat, trukkipiikit, keräävä harjalaite sivuharjalla (1 800 mm) sekä levitettävä sieppariaura polanneterällä”, luettelee Leinonen.

Konetta on ensimmäisinä viikkoina käytetty oman kiinteistön pihahommin, esimerkiksi hiekan kuormaamiseen ja saneeraustyömaan tarvikkeiden siirtelyyn sekä kuormien purkamiseen.

”Kone vaikuttaa erittäin hyvältä ja helpolta ajaa. Vakiovarusteena oleva peruutuskamera on aivan loistava. Päätä ei tarvitse turhaan käänellä peruuttaessa. Kone on, aivan kuten halusinkin, varsin yksinkertainen käyttää ja helppo huoltaa. Kallista tietokonetekniikkaa ei ole, joten oireileuun taipuvaista elektroniikkaa on vähemmän. Green Master tuntui käteen nopeasti omalta koneelta”, kehaisee Leinonen.

Ohjaamo on pelkistetty, mutta siellä on kuitenkin kaikki, mitä työkoneelta vaaditaan. Peruutuskamera on vakiona.

Aloittelevassa yrityksessä ei vielä Green Masterin lisäksi ole paljon konekantaa, mutta vuoden edetessä varustelu kiihtyy.

”Tämän kesän ja syksyn aikana hommaamme todennäköisesti lisää konekantaa muutamalle eri paikkakunalle, joille tulee Kiho Palvelut franchising-yrittäjiä. Ajettavia ruohonleikkureita, peräkärryjä, kevytkuorma-autoja ja muuta kiinteistäjen huoltoon liittyviä pienkoneita jo löytyy.”

Kolme teleskooppimallia

Green Master -mallistoon kuuluu kolme teleskooppiaisalla varustettua pyöräkuormaajaa; GM812T (3 500 kg/37 kW), GM816T (3 900 kg/37 kW) ja GM825T (5 400 kg/55 kW). Näiden lisäksi tarjolla on myös seitsemän perusaisastolla varustettua mallia työpainoilla 1 600-5 000 kilogrammaa.

Moottorina pyöräkuormaajissa käytetään pääosin kiinalaista Xinchaita. Saattaa kuulostaa eksoottiselta, mutta yrityksen nettisivuihin tutustumisen jälkeen selvisi, että kyseessä on valtavia määriä dieselmoottoreita valmistava konserni.

”Asiakas voi meiltä konetta tilatessaan valita, minkä moottorin koneeseen haluaa. Suomeen on toimitettu kuormaajia Yanmarilla, Kohlerilla ja Xinchailla. Varastoon otamme kaikki koneet Xinchailla, sillä hinta-laatusuhde sillä on paras. Muutenkin koneet räätälöidään tehtaalla muun muassa värin ja hydrauliikan osalta asiakkaan toiveiden mukaan”, toteaa Jonne Alakiuttu Green Master Oy:stä.

Leinosen koneen moottori on vielä edellistä päästöluokkaa, mutta nyt ja jatkossa maahan tuotavat mallit alittavat Alakiutun mukaan viimeisimmän Stage V -päästörajoituksen.


Green Master 825T.Lue seuraavaksi