Uutiset

Työkoneet

Kamrock ostaa Telamurskan liiketoiminnan

Kamrock Oy ja Telamurska Oy ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jolla Telamurska Oy:n liiketoiminta siirtyy Kamrockille 1.6.2023 alkaen. Kaupalla Kamrock vahvistaa liiketoimintaansa Pirkanmaan, Hämeen ja Varsinais-Suomen alueilla. Kiviaineksien murskaukseen ja jalostamiseen erikoistunut Kamrock Oy on hankkinut Telamurska Oy:n liiketoiminnan. Telamurskan henkilöstö siirtyy kaupassa Kamrockin palvelukseen.

Telamurska Oy on jättänyt jälkensä murskausalaan johtavana tela-alustaisten murskausjärjestelmien kehittäjänä. 1980-luvun alussa perustetulla porilaisella perheyhtiöllä on vahva asema Pirkanmaan, Hämeen ja Varsinais-Suomen alueilla. Yhtiön liikevaihto edellisellä tilikaudella oli kahdeksan miljoonaa euroa ja sen palveluksessa oli noin 20 henkilöä.

Asiakaslähtöistä kasvua

Erityisesti kaivos- ja rakennusteollisuuden sekä infrarakentamisen palvelemiseen keskittyvä Kamrock on laajentanut toimintaansa järjestelmällisesti.

”Tavoitteenamme on kasvaa asiakaslähtöisesti, pienen yrityksen kaltaista ketteryyttä ja mentaliteettia vaalien. Kaupan myötä pystymme vastaamaan asiakaskuntamme tarpeisiin entistä paremmin, oli kysymys sitten nopeasti liikuteltavaa kalustoa tarvitsevista projekteista tai suurivolyymisista työmaista”, sanoo Kamrockin toimitusjohtaja Jarkko Peräaho.

”Saamme kaupassa vuosikymmenien kokemusta murskausalalta, kivenkovia ammattilaisia ja monipuolista konekantaa sekä mahdollisuuden laajentaa toimintaamme uudelle markkina-alueelle. Samalla voimme tarjota asiakkaillemme kehittämäämme kalliosoran tuotantoa, ja edesauttaa siten entistä ympäristöystävällisempää rakentamista. Telamurska Oy:n perimä siirtyy hyviin käsiin murskausalan vahvalle toimijalle.

”Luottavaisin mielin luovutamme Telamurskan henkilöstön ja toiminnan osaksi menestyvää Kamrockia. Jaamme samat arvot henkilökunnan arvostamisen ja asiakkaiden palvelemisen suhteen”, sanoo puolestaan Telamurska Oy:n osakas Sari Mäkitalo.

Kalliosoralla kestävämpää rakentamista

Yksi Kamrockin kiinnostavista aluevaltauksista on yhtiön kehittämä kalliosora. Vastuullinen ja tasalaatuinen, kalliosta valmistettu sora, joka tarjoaa vaihtoehdon luonnonhiekan käytölle betonin valmistuksessa. Kamrock Oy:n kehittämä kalliosora murskataan kalliosta mahdollisimman lähellä toimituspaikkaa. Kun kuljetukset lyhenevät, toimitusvarmuus paranee, kuljetuskulut laskevat ja hiilijalanjälki pienenee. Kiviaineksien tasalaatuisuuden ansiosta myös betonin sementtimäärää on mahdollista vähentää, mikä säästää niin kustannuksia kuin luontoakin.


Kamrock Oy

Kamrock Oy on kiviaineksien murskaukseen ja jalostukseen erikoistunut yritys. Vuonna 2016 perustetun, eritoten kaivos- ja rakennusteollisuuden sekä infrarakentamisen palvelemiseen erikoistuneen yhtiön vuoden 2022 liikevaihto oli 37 MEur. Kamrockin juuret ovat Pohjois-Pohjanmaan kallioperässä, ja se työllistää yli 120 henkilöä sekä noin 25 työntekijää aliurakoitsijoiden kautta. Yhtiön käytössä on kaksitoista murskauslaitosta, joilla se urakoi ympäri Suomen.


Lue seuraavaksi