Uutiset

Työkoneet

Kalmarille suuri 15 mobiilipukkinosturin jatkotilaus Kreikkaan

Cargoteciin kuuluva Kalmar on saanut kolmannen suuren tilauksen viidentoista täysin sähköisen mobiilipukkinosturin toimittamisesta kreikkalaiselle Piraeus Container Terminal (PCT) SA:lle, joka on COSCO Pacific Limitedin kokonaan omistama tytäryhtiö. Tilauksen arvo on noin 20 miljoonaa euroa. Kalmar on aiemmin toimittanut terminaalille 12 täysin sähköistä mobiilipukkinosturia vuonna 2013 ja yhdeksän vuonna 2015.

”Täysin päästöttömät nosturit ovat 9+1 konttiriviä leveitä ja pystyvät pinoamaan 6+1 konttia. Niiden ansiosta pystymme kasvattamaan kapasiteettiamme tavoitteidemme mukaisesti ilman, että joudumme tinkimään viimeisimmistä ympäristövaatimuksista”, toteaa PCT:n varatoimitusjohtaja Li Jianchun ja lisää: ”Uusimmat Kalmar E-One2 Zero Emission -mobiilipukkinosturit asennetaan laituri III:n laajennusalueelle, mikä tehostaa kentän toimintaa. Uusi teknologia tekee mobiilipukkinostureista entistä tuottavampia, luotettavampia ja joustavampia, mikä on meistä erinomainen saavutus. Rainbow-Cargotec Industries valmistaa nosturit Kiinassa samoin kuin Kalmarin aiemmin toimittamat nosturit. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä sekä nostureiden laatuun että aikataulun mukaisiin toimituksiin.”

”Tilaus vahvistaa meidän ja PCT:n suhdetta entisestään,” toteaa Kalmarin mobiilipukki- ja satamanostureista vastaava johtaja Mika Virtanen. ”Yhdistettynä Kalmarin automaattiseen SmartRail-ohjausjärjestelmään Kalmarin täysin sähköiset mobiilipukkinosturit ovat optimaalinen ratkaisu, joka takaa asiakkaalle konttikentän turvallisuuden, korkean käyttöasteen, hiilidioksidipäästöttömyyden ja pienemmät elinkaaren aikaiset kokonaiskustannukset.”

Kalmarin E-One2-mobiilipukkinostureiden hyväksytty lastauskapasiteetti (SWL) on 41 tonnia. Erittäin tehokkaan sähköisen voimanlähteen ansiosta päästöjä tai melua ei synny eikä hydrauliöljyjä tarvita. Siksi mallin huoltoväli on markkinoiden pisin, peräti 1 000 tuntia.

PCT:llä on käytössä täysin sähköisiä Kalmar-konttilukkeja, -konttikurottajia, -haarukkatrukkeja ja -terminaalitraktoreita sekä tyhjien konttien käsittelylaitteita. Kalmar toimittaa uusimmat täysin sähköiset mobiilipukkinosturit asiakkaalle vuosina 2016 ja 2017.

www.cargotec.fi

Lue seuraavaksi