Uutiset

Työkoneet

Kaivukoneen renkaat pohjoismaisiin olosuhteisiin

Thomas Stenlund ja Finby EX 300 -kaivukoneen renkaat

Pyöräalustaisissa kaivukoneissa renkaina käytetään kummallakin akselilla yleisesti parirenkaita, jotka on suunniteltu toimimaan sulalla ja pehmeällä pinnalla. Pohjoismaissa pitäisi renkaan toimia myös talvisissa olosuhteissa. Tähän haasteeseen närpiöläinen Thomas Stenlund tarttui, ja hänen omistamansa CB Däck Ab – CB Rengas Oy toi kehitystyön tuloksena markkinoille uudenlaisen Finby-renkaan pyöräalustaisiin kaivukoneisiin.

Parirengastus on yleisesti käytössä riittävän kantavuuden takia. Joissakin tapauksissa perirenkaan sijaan käytetään yhtä leveää rengasta, mutta se on aika harvinaista.

Tyypillisesti renkaan kuviointi on suunniteltu niin, että se pitää hyvin pehmeällä pinnalla ja puhdistuu mahdollisimman hyvin. Usein kuviointi muistuttaa maataloustraktorien renkaiden kuviointia, ainakin etäisesti.

Käyttäjien toiveiden mukaisesti

Närpiöläinen Thomas Stenlund on pitkään toiminut rengasalalla. Hänen vanhempansa perustivat jo 1970-luvulla rengasliikkeen, ja rengasasiat ovat olleet Thomas Stenlundille arkipäivää lapsesta saakka. Vuonna 2002, saatuaan opinnot päätökseen, hän aloitti kokopäiväisesti työt perheyhtiössä, ja samana vuonna aloitettiin kuorma-autojen renkaiden pinnoittaminen kylmävulkanointimenetelmällä.

Pitkä ura rengasalalla on tietysti tuottanut myös suuren määrän tietoa sekä palautetta ja toiveita asiakkailta. Maarakennusyrittäjiltä tulleiden toiveiden perusteella Stenlund alkoi joitakin vuosia sitten miettiä ja kehittää uudenlaista rengasratkaisua pyöräalustaisiin kaivukoneisiin. Noin vuosi sitten uusi tuote pääsi tuotantoon ja vähitellen markkinoille.

”Finby EX 300 -rengas on pohjoismaisiin olosuhteisiin suunniteltu pyöräalustaisten kaivukoneiden rengas. Lyhyesti voisi kuvailla, että se on parirengas, joka koneeseen asennettuna muodosta yhden leveän renkaan”, Stenlund kiteyttää.

Finby EX 300
Finby EX 300 -renkaan pintakuvio antaa hyvän pidon myös talvikelillä, mikä tuo turvallisuutta siirtoajossa. Reunan vahvike sallii asennuksen tiiviisti kylki kylkeä vasten.

Finby EX 300 on lähtökohtaisesti 315/70 R 22,5 -kokoinen rengas, jonka kylki on vahvistettu, ja se on pinnoitettu kuorma-auton vetopyörän talvipintaa muistuttavalla, Thomas Stenlundin omaa suunnittelua olevalla kulutuspinnalla. Rengas asennetaan erikoisvanteelle, jonka offset on sellainen, että parina akselille asennettuna renkaat asettuvat tiiviisti toisiaan vasten niin, että muodostuu yhtenäinen leveä kulutuspinta. Oikeastaan on kyse yhdestä 630/35 R22,5 -kokoisesta renkaasta. Koska kyseessä on kaksi yhteen liitettyä rengasta, on niillä erilliset ilmatilat. Siksi toisen renkaan tyhjentyminen ei vielä halvaannuta konetta täysin paikoilleen.

”Tavallisesti kahden 10.00 R 20 -kokoisen kaivukoneen renkaan yhteenlaskettu kulutuspinnan leveys on noin 460 millimetriä, EX 300:ssa yhtenäistä kulutuspintaa on 640 millimetriä eli melkein 40 prosenttia enemmän. Pintapaine pienenee merkittävästi”, sanoo Stenlund.

Yhteistyössä kehitetty

Uudenlaisen renkaan kehittäminen ei ole onnistunut ilman yhteistyötä käyttäjien kanssa. Närpiöläinen maarakennusliike Oy J & A Lindeman Ab on ollut mukana Finby EX 300 -renkaan kehitystyössä.

”On vain hyvää sanottavaa. Meillä on EX 300 -renkaat nyt kahdessa koneessa, joista toinen työskentelee koko ajan pyörien päällä ilman tuentaa. Tavallisiin renkaisiin verrattuna työskentelyvakaus on paljon parempi. Talviajo-ominaisuudet ovat hyvät ja savisellakin pinnallakin pintakuviointi toimii hyvin. Tietysti se jossain vaiheessa tukkeutuu niin kuin muissakin renkaissa”, kertoo puhelimitse tavoitettu Jan Lindeman.

Lindemanin mukaan työmaalta poistutaan siistimmin, sillä kuviointi puhdistuu hyvin eikä maata tule paljoakaan mukana. Minkäänlaisia ongelmia ei renkaiden kanssa ole ollut.

Finby EX 300
Erikoisvanteen ansiosta renkaat asettuvat asennettuna tiiviisti toisiaan vasten ja muodostavat yhtenäisen leveän kulutuspinnan.

Thomas Stenlund kertoo, että yksi 20 tonnin kone, jossa renkaat ovat käytössä, vetää paljon perävaunua, jonka painosta osa kuormittaa koneen toista akselia. Kuormitus on kova, mutta silti esimerkiksi lämpeneminen ei ole aiheuttanut murheita.

Finby EX 300 -rengas on ollut myynnissä viime syksystä saakka. Markkina on Stenlundin mukaan varsin rajattu, ja markkinointia on tehty harkitun maltillisesti. Tähän mennessä renkaita on myyty Suomeen ja Ruotsiin.

”Rengas on täyttänyt sille asetetut odotukset. Nyt valikoimaan on lisätty vanteen värivaihtoehdoksi keltainen alkuperäisen mustan rinnalle”, Thomas Stenlund sanoo, ja jatkaa, että työn alla on jo seuraava, toisentyyppisiin koneisiin tarkoitettu rengasmalli, jossa niin ikään talviominaisuudet otetaan tarkasti huomioon.

Finby EX 300

Lue seuraavaksi