Uutiset

Työkoneet

Kaivinkonekuiskaaja – Henkimaailman hommia

Joskus toimitukseen putkahtaa varsin mielenkiintoisia ja kummallisiakin juttuvinkkejä. Taannoin saimme puhelun eräältä urakoitsijalta, jonka vanhassa maarakennuskoneessa oli ollut kuukausitolkulla varsin vaikeasti löydettävissä oleva, käynnistyksen estävä ja erittäin piilevä vika. Sitä oli eri asentajien toimesta yritetty löytää ja paikallistaa, mutta tuloksetta. Konetta ei saatu toimintakuntoon.

Eräänä päivänä paikalle tuotettiin naapurikylästä mies, joka kuuleman mukaan oli aiemmin löytänyt useita erilaisia vikoja muun muassa mikroaaltouunista, jääkaapista ja pappatunturista. Tämä kaikki pelkän henkisen energian kautta. Vika paikallistui tälläkin kertaa nopeasti. Maarakennuskoneisiin siirryttyään mies on saanut lempinimen Kaivinkonekuiskaaja.

Kaivinkonekuiskaaja ei halua oikeaa henkilöllisyyttään julki, sillä hän pelkää joutuvansa koulutettujen asentajien ja koneliikkeiden hampaisiin tämän ainutlaatuisen ”lahjansa” johdosta. Oheinen video näyttää pintapuolisesti sen, kuinka mies työskentelee. Kohteena on vanha Åkerman H10, jonka parhaat kuopat on kenties jo kaivettu.

Tänään 1.4.2015 Kaivinkonekuiskaaja on tavattavissa SL-Mediat Oy:n toimipisteen edustalla(Turpiinikatu 3, Tampere) olevan veturin luona iltapäivällä 14.00-16.00.

Tule keskustelmaan eri koneiden ja laitteiden vioista ja korjaustarpeista. Kaikkien paikalla vierailleiden kesken arvomme kaksi Kaivinkonekuiskaajan työmaakäyntiä.

Lue seuraavaksi