Uutiset

Työkoneet

Junttan Oy on avaamassa Kiinan markkinoita

”Mittaamme messujen tehokkuutta uusien potentiaalisten asiakkaiden määrällä ja toteutuneilla kaupoilla. Suuri osa mahdollisista tulevista asiakkaista tuli Aasiasta, Kiinan ulkopuolelta. Esillä tämän vuoden messuilla oli pääosin kiinalaisia yrityksiä, osa länsimaisista kilpailijoistamme oli jäänyt pois messuilta. Meidän messuosastomme oli sisähallissa, eikä meillä ei ollut koneita esillä näyttelyssä, joten rahallinen satsaus oli kohtuullinen”, selvittää Kuikka.

”Junttan on toimittanut laitteita Aasian markkinoille jo yli 15 vuoden ajan. Aasian markkina on ollut kuitenkin suhteellisen pieni viimeisten vuosien aikana. Kiinassa emme ole käytännössä toimineet, vaan olemme asteittain avaamassa tätä markkinaa. Tällä hetkellä meillä on edustaja Hong Kongissa. Ensi vuoden aikana on tarkoitus laajentaa myyntialuetta eteläiseen Kiinaan. Kiinan markkinat ovat kovasti hintaorientoituneet. Siellä nähdään pääasiassa ostohinta, eikä sinänsä laitteen käyttökustannuksia ja tehokkuutta elinkaaren aikana juuri arvioida. Työvoimakustannukset Kiinassa ovat huomattavasti alemmat kuin länsimaissa, minkä vuosi koneiden ja laitteiden tuottavuutta ei mielestäni arvosteta niin kuin länsimaissa. Myöskään laitteiden työturvallisuuteen, ergonomiaan eikä ympäristöystävällisyyteen kiinnitetä samalla tavalla huomiota”, tietää Kuikka.

”Saksan Bauma on huomattavasti kansainvälisempi messu. Siellä on vierailijoita ja myöskin näytteilleasettajia eri maista ympäri maapalloa. Bauma China on hyvin kiinalainen tapahtuma, joka sen tavoite on kaiketi ollutkin alussa. Mielestäni näyttelyä pitää jatkossakin ajaa vielä enemmän koko Aasian markkinan tarpeista ja fokusoida voimakkaammin koko Aasian alueelle, eikä vain pelkästään Kiinaan”, toivoo Kuikka.

Hänen mukaansa Junttanin seuraavassa Baumassa mukana olo riippuu pitkälti vuoden 2009 markkinoinnin onnistumisesta.

”Ensi vuosi on mielenkiintoinen varmasti suurimmassa osaa suomalaisissa koneenrakennusalan vientiyrityksissä. Junttanilla on ollut monta voimakasta kasvun vuotta takana ja vuonna 2008 tulemme pääsemään liikevaihtotavoitteisiimme. Vuodelle 2009 olemme laskeneet kasvutavoitteita ja seuraamme tarkasti markkinoiden kehittymistä. Pientalorakentaminen on tällä hetkellä kovasti meillä pienentynyt, mutta uskomme, että infrastruktuurin rakentamiseen tullaan satsaamaan monissa valtioissa voimakkaasti. Se parantaa Junttanin paalutuskoneiden myyntinäkymiä. Kiinan paalustuskonemarkkinoitten uskomme vielä kasvavan, mutta kasvu tulee olemaan pienempää ensi vuonna kuin aikaisempina vuosina”, päättää Kuikka.

Lue seuraavaksi