Uutiset

Työkoneet

JCB:n 26 metrinen

JCB lanseerasi nyt toisen ympäripyörivän, 26 metriin nostavan kurottajamallin 555-260R aiemman, vuonna 2019 esitellyn 21 metrin mallin (555-210R) rinnalle. Molemmissa malleissa maksimi nostokyky on 5 500 kilogrammaa.

Moottorina uudessakin mallissa on JCB:n oma Dieselmax ja päästöluokka on nyt Stage V. Vakiona on sekä automaattinen tyhjäkäynnille pudotus että moottorin automaattisammutus ennalta asetetun ajan jälkeen.

Tekniikaltaan uutuus kulkee eiemmin esitellyn mallin viitoittamaa tietä. Matalalle sijoitetu moottori takaa huoltomiehelle helposti lähestyttävät, avarat tilat. Huoltoväli on 500 tuntia. JCB:ltä kerrotaan, että uusiin ympäripyöriviin kurottajiin on istutettu kaikki 45 vuoden ajalta kurottajista kerätty kokemus. Näin urakoitsijoiden ja vuokraliikkeiden toivomukset on saatu täytettyä.

JCB:ssä petaaminen onnistuu yhtä nappia painamalla, jolloin työmaalla päästään nopeammin tositoimiin. Hydrauliikka on niin sanottua high flow -mallia, joten esimerkiksi vinssille luvataan korkeat liikenopeudet.

Kameravarustukseen kuuluu normaalien taka- ja sivukameroiden lisäksi myös puomikamera taakkojen tarkan ja turvallisen hallinnan takeeksi. Työlaiteita on saatavilla runsaasti. Näihin kuuluvat muun muassa jibi (2 t/2 m), negatiivisen kulman jibi esimerkiksi maanpinnan tai sillan tason alapuoliseen työskentelyyn sekä kevyen materiaalin kauha ja pyörivät trukkiharrukat. Unohtaa ei myöskään sovi henkilökoria. Kurottajissa on automaattinen työlaitteen tunnistus, joka ottaa automaattisesti käyttöön oikean kuormitustaulukon.

Maahantuoja Matekolta kerrotaan, että ensimmäinen 555-260R on tulossa maahan marraskuussa. Se on vielä Stage IV päästöluokan kone, mutta ensi vuoden puolella saapuu Suomeen myös ensimmäinen Stage V -malli.
Lue seuraavaksi