Uutiset

Työkoneet

JCB luovuttaa 3CX:n avustustyöhön Ecuadoriin

JCB luovuttaa 3CX kaivurikuormaajan avustustyöhön Ecuadoriin

JCB luovuttaa arvoltaan noin 100 000 dollarin JCB 3CX kaivurikuormaajan Ecuadorin maanjäristysalueelle pelastus- ja raivaustöihin. Viime lauantaina alueelle iskenyt 7,8 magnitudin järistys aiheutti ainakin 570 ihmisen kuoleman ja loukkaantuneita on yli 7000. Ihmisiä on edelleen jopa 25 000 väliaikaismajoituksissa. Maan presidentin Rafael Correan mukaan tämä oli suurin maata kohdannut tragedia seitsemään kymmeneen vuoteen.

JCB toimittaa monikäyttöisen kaivurikuormaajan Manabin provinssiin sikäläisen jälleenmyyjänsä Automekanon kautta. Kone pyritään saamaan pikaisesti kohteeseen provinssissa sijaitsevaan Padernalesin Cantoniin, missä maanjäristys tuhosi yli 90 prosenttia alueen asuinrakennuksista.

Automekanon johtajan mukaan Padernales on hyvin lähellä järistyksen keskikohtaa. Ihmisiä on kuollut paljon ja monet tuhannet ovat jääneet kodittomiksi. Tilanne siellä on siis epätoivoinen ja apua tarvitaan.

JCB:n hallituksen puheenjohtaja Lordi Bamford sanoi, että maanjäristys oli erittäin voimakas ja se on aiheuttanut katastrofaalisia seurauksia. Toivon, että lahjoituksemme auttaa edes hieman pyrkimyksissä raivata ja uudelleen rakentaa aluetta. Toivottavasti pystymme auttamaan ihmisiä Manabissa, missä heidän elämänsä kokenut järkyttävän kolauksen.

JCB on auttanut aikaisemminkin maita jotka ovat kohdanneet luonnonmullistuksia. Koneita on toimitettu raivaus- ja rakennustöihin Nepaliin, Indonesiaan, Chileen, Pakistaniin ja Haitiin. Myös Filippiinejä kohdanneen taifuunin jälkisiivouksiin on toimitettu laitteita.

JCB on maailman kolmanneksi suurin rakennuskoneiden valmistaja määrällisesti. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Englannissa, missä yrityksellä on myös yksitoista tehdasta. Tehtaita on myös Intiassa, Brasiliassa, Kiinassa ja USA:ssa.  

JCB / 21.4.2016

ES.

Lue seuraavaksi