Uutiset

Työkoneet

Jarkko Rantala Seinäjoen Matekolle

Matekon Seinäjoen toimipisteessä on viimeinen vuosi paahdettu kovalla sykkeellä, ja korjaamolla on riittänyt kiirettä. Myös myyntipuolella tapahtuu, sillä helmikuussa Seinäjoella aloitti uusi konemyyjä.

Jarkko Rantala, 52, on kokenut ja kaiken nähnyt B2B-myynnin ammattilainen. Rantala on toiminut yrittäjänä rakennusteollisuudessa 29 vuotta, ja sen jälkeen on toiminut muun muassa rakennuskoneiden vuokrauksessa. Tutuksi ovat tulleet niin toimitusjohtajan, myyntipäällikön kuin asiakkuusjohtajan tehtävät.

Rantalan asiakkuuksiin on kuulunut maarakentamisen parissa toimivia yrityksiä, joten konepuoleen on tullut kosketusta sitä kautta.

”Olen itsekin ollut koneiden puikoissa jonkun verran, joskaan ei aivan ammattimaisesti. Ala on kuitenkin tuttu”, toteaa Rantala.

Uudessa hommassa maantie tulee tutuksi, mutta tämä ei liikkuvaa miestä häiritse:

”Vanha Vaasan lääni on meillä pääaluetta, mutta verkostoja on ympäri Suomea, koska olen viettänyt Helsingissäkin yli 20 vuotta. Vastaanotto Matekolla on ollut todella hieno. Nyt on sitten vuorossa talon tapojen ja teknisten juttujen opettelu samalla, kun ensimmäisiä myyntikontakteja otetaan.”

Matekon hiljattaista yrityskauppaa Rantala kommentoi positiivisesti:

” Stokkerin mukaantulo on merkittävä ja upea juttu Matekolle. Nyt asiakkaat saavat samasta paikasta laajemmin tuotteita.”

Työn vastapainoksi Rantala rentoutuu mökillä perheen kanssa, mikä onkin tärkeä henkireikä. Nuorempana meni pari vuosikymmentä tiiviisti kartingin parissa, ja tällä hetkellä metsästys on Rantalan intohimoinen harrastus.

”Vuoden vanha viiriäiskoira on tällä hetkellä kaverina siinä hommassa”, lopettaa Rantala.
Lue seuraavaksi