Uutiset

Työkoneet

Italian konemyynti kasvussa

Italian konemyynti sukelsi hyvien vuosien 2007-2008 jälkeen ennennäkemättömään syöksykierteeseen. Muutamina vuosina 2010-luvulla uusien maarakennuskoneiden myynti oli miltei olematonta rakentamisen kituessa pohjamudissa. Vähitellen suosta on noustu.

Unacean julkaiseman tilaston mukaan viime vuonna Italiassa myytiin 16 311 maarakennuskonetta, jossa nousua vuoteen 2018 verrattuna on 15 prosenttia. Lukuun on laskettu tela- ja pyöräalustaiset kaivukoneet, minikaivukoneet, pyöräkuormaajat, kaivurikuormaajat, liukuohjatut pienkuormaajat (pyörä- ja tela-alustaiset), runko-ohjatut dumpperit ja teleskooppikurottajat. Kuten allaolevasta taulukosta voi nähdä, ovat minikaivukoneet suosituin konetyyppi. Niitä myytiin 9 693 kappaletta.

Kerrottakoon vertailun vuoksi, että vuonna 2007 maarakennuskoneiden kokonaismyynti oli 30 123 kappaletta eli noihin lukemiin on vielä matkaa. Tuolloin myös minikaivukone oli suosituin ja niitä ostettiin 14 300 kappaletta. Liukuohjattu pienkuormaaja oli toiseksi suosituin ja niitä meni kaupaksi 4 691. Niiden suosio on tippunut, sillä se oli viime vuonna vasta sijalla neljä minikaivukoneiden, tela-alustaisten kaivukoneiden ja pyöräkuormaajien jälkeen.

Kun markkinat ovat elpyneet, niin tämän vuoden Samoter-näyttelykin Veronassa sattuu hieman otollisempaan aikaan kuin takavuosien, sanalla sanoen vaatimattomiksi jääneet tapahtumat. Näyttelyn nettisivuilla voit katsastaa esimerkiksi näytteilleasettajaluettelon. Päivämäärät tapahtumalle ovat 21-25.3.2020.


Lue seuraavaksi