Uutiset

Työkoneet

Isojalka haastaa tela-alustaiset kaivukoneet

Atlas GmbH on kehittänyt pyöräalustaisesta kaivukoneestaan 140W (16 t/80 kW) version, jossa alavaunun akseleille on kiinnitetty varsin massiiviset renkaat (710/45-26.5 20 PR). Valmistajan mukaan uutuus haastaa jo tela-alustaisia virkaveljiään, mitä tulee maastokelpoisuuteen. Kyseessä on markkinoiden pienimmän pintapaineen ja suurimman maavaran omaava pyöräalustainen kaivukone.

Lisäjibin avulla päästään 11 metrin ulottuvuuteen.

Atlas 140W “Big Foot” on varustettu vakiomalleista poikkeavalla alavaunulla, joka sallii isoista renkaista huolimatta samat ohjauskulmat kuin perusmallissa. Kääntösäteestä ei ole tarvinnut tinkiä. Koneen korkeuskin jää alle neljän metrin.

Valmistaja lupaa “isojalan” olevan ehdottomasti kokoluokkansa vakain ja suorituskykyisin kone. Lisäjibin avulla ulottuvuus on 11 metriä ja tältä etäisyydeltä luvataan 1300 kilon taakan nousevan ilman tarvetta laskea puskulevyä tai tukijalkoja maahan. Puomivaihtoehtoja on valittavana useita erilaisia. Kuten myös kauhanvarren pituuksia. Työlaitevalikoiman luvataan olevan laajan ja joitain laitteita on kehitetty ainoastaan isojalalle.

Atlas on uusinut äskettäin myös pyöräalustaisten kaivukoneidensa ohjaamot. Pyrkimys on ollut panoraamanäkymä mahdollisimman laajoilla lasipinnoilla. Uusi Atlas ”Big Foot” on esillä Nordbau-näyttelyssä Saksan Neumünsterissa (7.-11.9.2016).

Atlas-maarakennuskoneita Suomessa edustaa Kivisampo Oy.

Lue seuraavaksi