Uutiset

Työkoneet

Develon DL420CVT-7 läpinäkyvällä kauhalla esillä Pariisin messuilla

Develonilla nähdään runsaasti tuoteuutuksia Pariisin Intermat-messuilla huhtikuussa. Valmistaja esittelee messuilla laajan kattauksen uusia niin mini- kuin kompaktin kokoisia maarakennuskoneita isompiakaan unohtamatta.

Osastolla tullaan näkemään kompaktin kokoiset DTL35-7-telakuormaaja ja DL80TL-7-pyöräkuormaaja, DD130-7-puskukone, DX10Z-7-, DX17Z-7-, DX27Z-7- ja DX85R-7-minikaivukoneet, DA30-7-dumpperi, DL420CVT-7-pyöräkuormaaja “läpinäkyvällä” kauhalla (artikkelikuvassa) sekä 53 tonnin painoinen DX530LC-7K-kaivukone.

Tulevaisuuden koneita osastolla edustavat Develonin Concept-X 2.0 -sarjan autonomiset koneet; DD100-CX-puskukone ja DX225-CX-kaivukone sekä Develonin ensimmäinen sarjavalmisteinen sähkökaivukone DX20ZE. Myös vetykone esittäytyy messuilla.           

DTL35-7-telakuormaaja

DTL35 (5,7 t) on Develonin ensimmäinen telakuormaajamalli. Moottoriteho on 85,3 kilowattia ja 150 litran minuuttituottoinen ja 280 baarin paineinen hydrauliikka mahdollistavat tehokkaiden työlaitteiden käytön.   

DD130-7-puskukone

Intermatissa nähdään ensi kertaa uusi DD130-7-puskukone (15,3 t), joka tarjoaa monipuolisuutta pieniin tasoitustöihin. Valmistajan mukaan DD130-7:ssä näkyvyys puskulevylle on kilpailijoitaan parempi. Se on tulosta kapeasta konepeiton muotoilusta. Näin näkyvyys työkohteeseen on lähes esteetön.

Uusia minikaivukoneita

Intermatissa nähdä monta uutta Develonin minikaivukonetta. Esillä olevat mallit ovat DX10Z-7- (1,16 t), DX17Z-7- (1,85 t), DX27Z-7- (2,8 t) ja DX85R-7 (8 t). Luvassa on valmistajan mukaan lisää suorituskykyä, vakautta, monikäyttöisyyttä, kuljettajamukavuutta, helpompaa hallittavuutta, kestävyyttä sekä helppoa kunnossapitoa.

Intermatissa nähdään myös ensi kertaa Develon DX100WR-7 -pyöräalustainen kaivukone (10,7 t). Kone on esillä Develonin demokentällä kallistuvalla kauhanpyörittäjällä varustettuna.

DL80TL-7-pyöräkuormaaja

Ensiesittelynsä Pariisissa saa myös pyöräkuormaaja DL80TL-7 (5,2 t). Se on yksi viidestä kompaktin kokoisesta pyöräkuormaajasta painohaarukassa 3,5–5,2 tonnia. Muut mallit ovat DL60-7, DL65-7, DL80-7 ja DL85-7. Ne tarjoavat monikäyttöisyyttä maarakennukseen, maatalouteen, rakennustyömaille, kierrätykseen, vuokraukseen, maisemointiin, materiaalinkäsittelyyn, varastointiin sekä teollisuuden tarpeisiin.        

DA30-7-dumpperi

Develonin demoalueella on esillä DA30-7-dumpperi (23,1 t). Sen kantavuus on 28 tonnia. Moottorina on Scanian Stage V -normit täyttävä DC09-dieselmoottori. Iskutilavuus on 9,3 litraa ja tehoa moottorista irtoaa 276 kilowattia (375 hv).  

DL420CVT-7-pyöräkuormaaja

Develon DL420CVT-7 -pyöräkuormaajassa (24 t) on polttoainetaloudellinen CVT-vaihteisto. Kauhan maksimikoko on 4,5 kuutiometriä. Messuilla nähdään nyt myös ensi kertaa DL420CVT-7:n nokalla oleva “läpinäkyvä” kauha. Se on lajissaan ensimmäinen turvavaruste, jolla pyritään poistamaan pyöräkuormaajan kauhan aiheuttama näkyvyyshaitta.

DX530LC-7K-kaivukone

Develonin osaston suurin kone tulee olemaan DX530LC-7K-telakaivukone. Sen työpaino on 53 tonnia. Kone on tarkoitettu louhoskäyttöön. Siinä on runsaasti uusia ominaisuuksia sekä lisävarusteoptioita, jotka ovat tarjolla myös sarjan pienempiin malleihin DX300LC-7K, DX350LC-7K, DX380LC-7K, DX420LC-7K ja DX490LC-7K. Ne asettuvat painohaarukkaan 31,5–50 tonnia.  

Suurimmat muutokset koskevat ohjaamoa. Valmistajan mukaan ennestään jo tilavan ja ergonomisen ohjaamon käyttäjämukavuutta sekä helppokäyttöisyyttä on parannettu. Runsas vakiovarustelu tarjoaa kuljettajalle mukavat oltavat sekä koneen tarkan hallinnan kaikissa tehtävissä.   

DX530LC-7K

Nollapäästöiset koneet

Develon DX20ZE -täyssähköinen minikaivukone on Develonin ensimmäinen sarjavalmisteinen sähkökone. Sen työpaino on kaksi tonnia. Valmistajan mukaan uuden sähkökoneen suorituskyky vastaa DX-7-polttomoottorimallien suorituskykyä. Intermatissa nähdään DX20ZE:n ohella myös konseptimalli 14W-EREV (14 t). Se on täyssähköinen, pyöräalustainen kaivukone. Kone hyödyntää energian talteenottoa ajossa (eDrive), käännössä (eSwing) ja kaivutyössä (eWorking). 14W-EREV on DX20ZE:n tavoin paikallisesti täysin päästötön.

Tulevaisuuden energioiden nimissä Develon esittelee Intermatissa myös polttokennoteknologiaan perustuvan DL250-FCEV-pyöräkuormaajan (14 t). Voimanlähteenä käytetään vetyä. Koneen monikäyttöisyyttä lisää mahdollisuus käyttää konetta myös täyssähkökoneena (Battery Electric Vehicle eli BEV) asentamalla siihen akkupaketin.

DX20ZE

Autonomiset koneet

Develon julkaisi vuonna 2019 ensimmäisen sukupolven Consept-X-autonomisia koneratkaisuja. Järjestelmää esiteltiin tuolloin arkisilla työmailla. Intermatissa nähdään nyt samasta aiheesta päivitetty, toisen sukupolven versio Concept-X 2.0.

Autonomista järjestelmää on nyt sovellettu DD100-CX-puskukoneeseen sekä DX225-CX-kaivukoneeseen. Niissä kummassakaan ei ole ohjaamoa. Koneiden työskentelyä pääsee seuraamaan koko Intermat-messun ajan Develonin osastolla.

DD100-CX
DX225-CX

Concept-X 2.0 -päivitys pitää sisällään:

 • Autonomisen ajon sekä puskulevyn toiminnot perustuen satelliiteilta saatuun tietoon (GNSS)
 • Autonomisen kaltevuuden hallinnan perustuen 3D-järjestelmään ja kallistuvaan kauhanpyörittäjään
 • Opetettavan autonomisen kaivu- ja kuormaustoiminnon
 • Algoritmeihin perustuvan työnsuunnittelun
 • E-Stop-hätäpysäytysjärjestelmän

Digitaalitekniikkaa

Develonin osastolla esitellään myös valmistajan digitaalisia sovelluksia. Sisätilan näytöissä pyörivät Develon Smart Quarry -sovellus, Develon DXP -digitaalinen alusta ja Develon Fleet Management -kalustonhallintajärjestelmä.

Smart Quarry -sovellus pyrkii vähentämään koneiden seisokkeja ja parantamaan työn tehokkuutta minimoimalla odottamattomat häiriöt. Sovellus hyödyntää Smart Construction Equipment (CE) -järjestelmää, joka seuraa koneiden liikkumista, tuottavuutta ja turvallisuutta sekä saa tietoa kalustonhalintajärjstelmästä.

Aiheeseen liittyviä ohjelmistoja.

 • Miehittämättömän järjestelmän hallinta
 • Dumpperinkuljettajan mobiiliapplikaatio
 • Pyöräkuormaajan kuljettajan mobiiliapplikaatio
 • Kenttäpäällikön mobiiliapplikaatio
 • Keskitetty hallintaohjelmisto
 • Kaivukoneen kuljettajan mobiiliapplikaatio
 • Drooni-skannaus

Osastolla nähdään myös viimeisin versio Develonin langattomasta kalustonhallintajärjestelmästä (Fleet Management). Se soveltuu kaikkien Develon-koneiden seurantaan. Tarjolla on runsaasti tietoa koneiden suorituskyvystä niin satelliittien kuin puhelinverkon kautta. Tämä telematiikkajärjestelmä perustuu internetissä siirrettävään tietoon. Se avulla voidaan seurata koneiden toimintoja, turvallisuutta sekä ennakoida huoltotoimenpiteitä.    


Develon-maarakennuskoneet tuo maahan sekä myy ja vuokraa Suomessa RealMachinery Oy.


Lue seuraavaksi