Uutiset

Työkoneet

Develonille kaksi tunnustusta CES 2024 -messuilla

Develon, aikaisempi Doosan Construction Equipment, on saanut kaksi innovaatiopalkintoa, jotka julkistetaan CES 2024 -messuilla. Ne ovat maailman suurimmat elektroniikkamessut ja järjestetään Las Vegasissa USA:ssa 9.­–12.1.2024.

Develon esittelee Vehicle Tech & Advanced Mobility -kategoriassa (ajoneuvotekniikka ja edistykselliset ratkaisut) kehittämänsä Smart Collision Mitigation -järjestelmän (SCM). Se on kaivukoneen aktiivinen turvajärjestelmä, joka koostuu kameroista ja tutkista. Niiden avulla pystytään havaitsemaan koneen lähellä olevia esineitä, ihmisiä tai rakennuksia. Kameroita on neljä tai enemmän ja ne tuottavat 360 asteen kuvaa koneen ympäriltä tekoälyä hyödyntäen.

Lisäksi käytössä on kolme 180 asteen keilalla toimivaa tutkaa, joiden avulla pystytään minimoimaan kuolleet kohdat. Niiden avulla pystytään myös mittaamaan etäisyyksiä havaittuihin kohteisiin. Kun koneen läheisyydessä havaitaan jalankulkija tai joku esine, järjestelmä antaa äänellisen ja kuvallisen hälytyksen.

Samalla myös ajonopeus ja ylävaunun kääntöliike hidastuvat automaattisesti, kunnes pysähtyvät kokonaan vahinkojen välttämiseksi.

Develon sanoo olevansa maailman ensimmäinen konevalmistaja, joka käyttää yhdistettyä kamera- ja tutkatekniikkaa koneissaan. Tämä uusi tekniikka parantaa objektien havainnointitarkkuutta oleellisesti.

X-Agent on Develonin mukaan maailman ensimmäinen järjestelmä, jolla voi seurata ja hallita missä päin tahansa olevaa työmaata.

Develonin toinen palkittava innovaatio CES 2024 -messuilla on X-Agent-järjestelmä (Mobile Devices, Accessories & Apps eli työkoneet, lisävarusteet ja sovellukset). X-Agentin avulla pyritään parantamaan työkoneen kuljettajan osaamista sekä tuottavuutta.

X-Agent hyödyntää tekoälyä seuraten kuljettajan ja työkoneen tilaa sekä työmaan olosuhteita. Järjestelmä pyrkii optimoimaan työmenetelmiä ja ajoreittejä tuottavuuden parantamiseksi. Näin esimerkiksi kokematon kuljettaja voi saavuttaa jopa 30 prosentin lisäyksen työn tuottavuuteen. Järjestelmän avulla voidaan tehdä myös rajoitettua etäkäyttöä. Tiedonsiirron luvataan onnistuvan hitaammissakin verkkoympäristöissä, kuten 2G- ja 3G-ympäristöissä. X-Agent optimoi kaluston käyttöä ja helpottaa kuljettajan arkea. Lisäksi sen luvataan säästävän energiaa jopa 15 prosenttia.

Develonin teknologiainnovaatiot ovat näkyvästi esillä myös tulevan kevään Intermat-messuilla Pariisissa. Teemana on Powered by Innovation eli innovaatioiden innoittamana. Intermatissa tullaan näkemään myös ensi kertaa Euroopassa Develonin kehittämä autonominen kaivujärjestelmä, Develon Concept-X 2.0.


Develon-maarakennuskoneet tuo maahan sekä myy ja vuokraa Suomessa RealMachinery Oy.


Lue seuraavaksi