Uutiset

Työkoneet

Intermat 2018: Uutta minikoneen puomin päähän – Rototilt

Rototiltillä oli Intermatissa uutuustuotteina esillä kaksi kallistuvaa kauhanpyörittäjää; R1 (alakuvassa) ja R2 sekä pikaliitin S40.

Minikaivukoneiden pienempään päähän (1,5–3,5 t) tarkoitettu R1 painaa 75 kiloa. Ohjausjärjestelmä on toteutettu Rototiltin proportionaalisella ICS:llä. Kallistus on toteutettu yhdellä kaksitoimisella sylinterillä, jonka kallistusmomentti on 5 800 newtonmetriä. Kallistuskulma on 40 astetta puolilleen. Maksimimurtovoima on 35 kilonewtonia. Kiinnitys suoraan tai vaikkapa uudella S40-kiinnikkeellä. Kouramoduulina tässä RG400B.
R2 on puolestaan tarkoitettu pykälää suurempiin minikoneisiin (3–6,5 t). Sen omapaino on 170 kiloa ja murtovoima 50 kilonewtonia. Kallistusmomenttia kaksitoimisesta sylinteristä irtoaa 14 400 newtonmetriä. Kallistuskulmat ovat samat kuin pikkuveljellään R1:llä. Samoin R2:ssa on ICS-ohjausjärjestelmä ja siinä voidaan käyttää SecureLock™-turvalukkoa. Kiinnikkeet ovat samat kuin pienemmässä mallissa. Kouran tyyppi RG400BE. Molemmissa (R1&R2) on isompien mallien tapaan integroitu läpivienti, joka minimoi letkujen määrän ja tarjoaa enemmän virtauskapasiteettia. Molemmissa uutuuksissa on vain yksi voitelukohta.

S40-pikallitin on suunniteltu tarjoamaan suuret murtovoimat. Siinä lukitussylinteri pitää työlaitteen kiinni paineenlaskutapauksissakin. Suuret kosketuspinnat vähentävät kulumia ja lukkokiilarakenteen ansiosta pikaliitin pysyy aina välyksettömästi kiinni. S40 on SecureLock™-turvalukkoyhteensopiva. Runko on teräsvalua hitsatuin sivulevyin. S40 soveltuu käytettäväksi maksimissaan kuuden tonnin painoisissa koneissa.

 

 

 

Lue seuraavaksi