Uutiset

Työkoneet

Instagramin aarteita: Englantilainen Australiassa

Instagram on täynnä kuvamateriaalia elämän eri osa-alueilta. Iltapäivälehtien uutispalstoja seuraamalla voisi olettaa, että Sara Sieppi ja kaltaisensa ovat vallanneet tötteröhuuliensa kanssa koko kuvapalvelun. Näin ei onneksi ole, vaan monenlaista paljon kiinnostavampaa materiaalia on tarjolla. Tässä esitellään muutamia konealan kohteita:

Konepörssi

Konepörssin instassa on ainakin sitä, mitä lehden nimikin lupaa: koneita. Sieltä et löydä auringonlaskuotoksia tai pehmeästi valaistuja kuvia lautaselle taiteellisesti asetetuista iduista ja soijanakeista. Konepörssin Instagram on sitä itseään. Seuraajien määrä saavuttaa pian 2 000 rajan. Tervetuloa Konepörssin Instagram-seuraajaksi, jos et sitä ole vielä.

_____________________________________________________________________________________

Jääkiekko- ja kaivukonemies Englannista

Nick Drew on Suomi-fani ja Mansen Mörinöilläkin vieraillut entinen kaivukoneen kuljettaja ja nykyinen Earthmovers-lehden toimittaja. Nick on myös oikea someaktiivi ja suoltaakin materiaalia eri kanaviin ehkä enemmän kuin kukaan muu ammattilehden edustaja maailmassa. Kaikkien kanaviensa suosio on tasaisessa kasvussa, myös Instagramin. Kanava on nimeltään digger_man_blog ja sekin pitää sisällään teeman rakkaudesta rautaan. Nick kuvaa kanavansa sisältöä hyvin pelkistetysti sanalla ”diggerporn”. Seuraajamäärä on lähes 27 000. Yksittäisten kuvien tykkääjämäärät liikkuvat yleensä sadoissa. Ja täytyyhän tämä mainita. Nick on nuorena pelannut jääkiekkoa Englannin liigassa ja Suomessa vierailujen pakollinen ohjelmanumero on liigamatsissa käynti. Epäselväksi tosin on jäänyt, onko miehen ykkösseura Tappara, TPS vai Lukko. Konepörssin jääkiekkotoimikunta ei aseta hänelle paineita suuntaan eikä toiseen.

_________________________________________________________________________________

Englishman in Australia

Englantilainen Michael Bullock muutti viitisen vuotta sitten Australiaan, missä mies työskentelee ISOILLA koneilla ja kuvaa myös muiden työjuhtia. Asuinpaikka on Perth. Miehen Instagram-tili the_english_earthmover on varsin suosittu. Tällä hetkellä seuraajia on yli 52 000, joten kaveri on kerännyt vankan fanijoukon Insta-tililleen Australian punahehkuista maata tonkiessaan. Yksittäisiin kuviin ja videoihin on kertynyt  parhaimmillaan lähes 20 000 katselukertaa. Kuvat kertovat karua kieltään siitä, että olosuhteet Länsi-Australiassa ovat kuivan ja kuuman ilmaston yhdistelmä. Ilmastointilaite lienee konekaupoissa varustelistan kärjessä.

___________________________________________________________________________________

Mahtavat maansiirtokoneet ….

…… elikä englanniksi awesome_earthmovers, jolla nimellä löytyy tämä erittäin suosittu maarakennuskoneita esittelevä Instagram-sivusto. Ei ole tiedossa kuka julkaisee tai miksi julkaisee, mutta seuraajia on paljon, noin 167 000. Yksittäiset kuvat keräävät useita tuhansia tykkäyksiä. On varmasti yksi alan seuratuimpia Insta-tilejä. Tarjonnassa on kuvia sekä vanhasta että uudemmasta kalustosta. 

____________________________________________________________________________________

Rautaa Brasiliasta

Brazilian_construction esittelee nimensä mukaisesti brasilialaista maansiirtokalustoa ja työmaita. Sivuilla on yli 50 000 seuraajaa. Näiltäkään sivuilta ei helposti löydä sellaisia lisälaitteita kuin kallistuva kauhanpyörittäjä. Brasiliassa töistä tehdään vielä melko perinteisin menetelmin, ainakin jos tämän kanavan kuviin on luottamista.

_________________________________________________________________________________

Kaivostoimintaa idässä

Ja sitten lopuksi mennään vielä Suomen itärajan yli ja ihmetellään venäläisiä kaivoskoneita. Mining_of_russia esittelee monenmoista härveliä tositoimissa. Seuraajia tälläkin on yli 36 000 kappaletta. Harasoo.

Lue seuraavaksi