Uutiset

Työkoneet

Infraroad Oy vähentää urakoinnin ja logistiikan ilmastopäästöjä

Turkulainen infrarakentamiseen erikoistunut yritys Infraroad Oy siirtyy käyttämään Nesteen uusiutuvia polttoaineita vähentääkseen toimintansa hiilijalanjälkeä sekä infrarakentamisen että kuljetuslogistiikan osalta. Uusiutuvista raaka-aineista valmistetulla Neste MY Uusiutuva Polttoöljy™ -tuotteella sekä Neste MY Uusiutuva Diesel™ -polttoaineella yritys voi vähentää omia kasvihuonekaasupäästöjään jopa 90 prosenttia verrattuna fossiilisen polttoöljyn ja dieselin käyttöön.

“Suomessa työmaiden kasvihuonekaasupäästöt syntyvät merkittäviltä osin kevyen polttoöljyn ja dieselin käytöstä. Turun kaupunki on mukana valtakunnallisessa Green Deal -sitoumuksessa, joka tähtää työmaiden päästöjen vähentämiseen. Lähes 80 prosenttia Infraroadin urakoista toteutetaan Varsinais-Suomen alueella, joten paikallisena toimijana meillä on osaltamme vastuu tehdä edelläkävijöiden joukossa oma osamme ja tarjota vähäpäästöisiä ratkaisuja. Olemme koko henkilöstön voimin rakentaneet yrityksen strategiaa ja tunnistimme vastuullisuuden tärkeäksi teemaksi. Olemme sitoutuneet pienentämään omaa hiilijalanjälkeämme suunnitelmallisesti nyt ja tulevaisuudessa”, sanoo Infraroad Oy:n toimitusjohtaja Markus Lahti.

Päästöjen seuranta osaksi yrityksen arkea

Infraroadin kalusto kattaa tällä hetkellä lähes 30 työkonetta ja ajoneuvoa, joissa uusiutuvat tuotteet otetaan välittömästi käyttöön. Vaihtamalla fossiilisen dieselin ja polttoöljyn Nesteen uusiutuviin vaihtoehtoihin Infraroadin arvioidulla vuoden 2021 kokonaiskulutuksella päästövähennykset vastaisivat keskimäärin 360 henkilöauton poistamista Suomen tieliikenteestä vuodeksi.

“Tavoitteenamme on korvata fossiiliset polttoaineet dieselin ja kevyen polttoöljyn osalta 100 prosenttisesti. Tulemme Nesteen tukemana suunnitelmallisesti seuraamaan tehtyjen valintojen vaikutusta yrityksen kasvihuonekaasupäästöihin. Otamme käyttöön myös Nesteen Oma Asema -palvelun, jonka avulla voimme tankata uusiutuvaa polttoöljyä yrityksemme työkoneisiin suoraan omalla kiinteistöllä sijaitsevalta tankkausasemalta”, sanoo Lahti.

“Olemme sitoutuneet auttamaan asiakkaitamme vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään vuosittain merkittävästi. Uusiutuva polttoöljy on otettu positiivisesti vastaan Suomessa, ja työmaille se tarjoaa heti saatavilla olevan vaihtoehdon päästöjen vähentämiseen. On hienoa tehdä yhteistyötä Infraroadin kanssa ja edesauttaa päästövähennysten toteutumista työmailla”, sanoo Nesteen Suomen yritysasiakasmyynnistä vastaava johtaja Joni Pihlström.Lue seuraavaksi