Uutiset

Työkoneet

Hyundailta uusi pyöräkuormaaja

15 tonnin painoinen ja 2,7 kuutiometrin vakiokauhan omaava HL757-9A on uusin Hyundain esittelemä pyöräkuormaajauutuus. Z-aisastolla koneesta on kaksi versiota; HL757-9A on standardimalli 2,84 metrin kuormauskorkeudella.  ”High reach” –versiossa HL757XTD-9A kuormauskorkeus on 3,23 metriä. Kolmas variaatio on suoralla yhdensuuntaisuus nostoa tarjoavalla aisastolla varustettu ”työlaitteenkantaja” HL757TM-9A. Kuormauskorkeus on sama kuin perus Z-versiossa eli 2,84 metriä.

Moottorina on kuusisylinterinen Cummins QSB6.7 (Stage IIIB). Teholukema on 149 kilowattia ja maksimi väännöksi valmistaja ilmoittaa 932 newtonmetriä (1400 r/min). Powershift-vaihteistossa on viisi vaihdetta ja muuntimessa on lukitusmahdollisuus kakkosvaihteesta ylöspäin. Valmistajan lupaama maksiminopeus on 40 kilometriä tunnissa.

Ohjaamossa lasipinta-alaa on lisätty 17 prosenttia edelliseen malliin verrattuna. Uusi LCD-näyttöpaneli on kooltaan 150×150 millimetriä. Näytöstä on luettavana monenlaista dataa eri läpötiloista vallitsevaan nopeuteen. Kuormavaaka voidaan myös liittää käyttämään koneen omaa näyttöruutua. Jäähdyttimen siipien käyttövoimana on hydrauliikka ja näin niitä voidaan pyörittää molempiin suuntiin.

Perinteisen kaksivisysteemin ohella kuormaajaan saa joystickhallinnan, joiden napeilla ja rullilla hallitaan lisähydrauliikan toimintoja. Lisävarusteiksi mainitaan myös muun muassa lämmitetyt taustapeilit, peruutuskamera ja ilmajousitettu istuin.

Lue seuraavaksi