Uutiset

Työkoneet

Hyundai Heavy Industries (HHI) pilkotaan osiin

Maailman suurin laivanrakentaja Hyundai Heavy Industries (HHI) on julkistanut eriyttävänsä laivanrakennuksen muista toimialoistaan. Tavoitteena on parantaa eri yhtiöiden johtamista ja parantaa eri toimialojen kilpailukykyä. Kolme  divisioonaa eli Shipbuilding, Offshore & Engineering ja  Engine & Machinery muodostavat uuden HHI:n. Muut laivojen rakennukseen millään tavalla liittymättömät sektorit yhtiöitetään omiksi yksiköikseen ja ne saavat oman johdon. Maarakennuskoneiden valmistus hoituu tulevaisuudessa Hyundai Construction Machinery -yhtiön toimesta. Yhtiöiden lukumäärä tulee olemaan yhteensä kuusi.

Aiemmin kulki tieto, että Hyundai on luopumassa laivan rakennuksen ulkopuolisista rönsyistään kauppaamalla muun muassa maarakennuskoneiden tuotantonsa. Samojen vahvistamattomien tietojen mukaan myyntiaikeista oli luovuttava muun muassa Pohjois-Amerikan jälleenmyyjien painostuksen takia. Hyundain johto siis valitsi pilkkomisen myymisen sijaan. Yhtiöittämisillä ei Hyundain mukaan ole välittömiä vaikutuksia maailmanlaajuiseen jakelutoimintaan.

Hyundai Heavy Industries Europe

Lisää Hyundain laiva- ja maarakennuskonevalmistuksesta: Hyundai Europe VIP Tour 2014 osa1 ja osa 2.

Maailman suurin telakka ja maarakennuskoneita sekä trukkeja valmistavat tehtaat sijaitsevat Etelä-Korean kaakkoisosassa Ulsanissa, aivan meren rannalla.

Lue seuraavaksi