Uutiset

Työkoneet

Husqvarna vahvistaa asemiaan betoni- ja lattia-alalla

Husqvarna Groupin Construction Division on allekirjoittanut ostosopimuksen Atlas Copcon Light Compaction & Concrete Equipment -yrityksestä.

”Atlas Copcon Light Compaction & Concrete Equipment -yritys sopii erinomaisesti Husqvarna Constructionin strategiaan laajentua betonipintojen ja lattioiden segmentillä”, toteaa Husqvarna Groupin pääjohtaja ja toimitusjohtaja Kai Wärn.

”Tämä kauppa vahvistaa johtavaa asemaamme tällä segmentillä ja täydentää äskettäisiä hankintojamme. Strategisesti tämän alueen vahvistaminen tukee yleispyrkimystämme kasvattaa rakennusjaostomme osuutta Husqvarna Groupissa.”

”Meidät tunnetaan innovatiivisista ja integroiduista asiakaslähtöisistä ratkaisuista, joissa keskitytään asiakastuottavuuteen. Atlas Copcon kevyttiiviste- ja betonituotelinjat ovat loogisia laajennuksia Concrete Surfaces & Floors -toimintaamme. Sen myötä kykenemme tukemaan asiakkaidemme liiketoimintaa koko betonilattian rakentamisprosessissa”, toteaa Henric Andersson, Husqvarna Constructionin pääjohtaja.

Atlas Copco Light Compaction & Concrete Equipment, osa Atlas Copco Power Technique -yritystä, on tämän markkinasegmentin globaali markkinajohtaja, jonka vuosimyynti vuonna 2016 oli 570 miljoonaa kruunua. Hankinta käsittää tuotantolinjat, toiminnot ja R&D-osaston Bulgariassa sekä tietyt myynti- ja palveluresurssit, jotka vahvistavat Husqvarna Constructionin nykyistä organisaatiota. Yrityksen noin 200 työntekijää toimii pääasiassa Bulgariassa mutta myös kaikilla tärkeillä markkina-alueilla.

”Tämä tarjoaa meille hyvät kasvumahdollisuudet, sillä kevytrakennusvälineet kuuluvat Husqvarna Constructionin ydinosaamiseen”, selittää Henric Andersson.

Lisätietoja kaupasta toimitetaan sen loppuun saattamisen yhteydessä, mikä tapahtunee vuoden 2018 ensimmäisen neljänneksen aikana. Kilpailuviranomaisten on ensin hyväksyttävä kauppa, ja sen vaikutus Husqvarna Groupin tulokseen vuonna 2018 on rajoitettu.

Husqvarnan purkurobotti töissä Pasilan vanhan rautatieaseman purkutyömaalla viime kesänä.

Lue seuraavaksi