Uutiset

Työkoneet

Huippunopea datakaapeli yhdistää Suomen, Keski-Euroopan ja Aasian

Älykkäitä verkko-, järjestelmä- ja ohjelmistopalveluita tuottava suomalainen Cinia avasi toukokuussa suoran, ennätysnopean datayhteyden Suomesta Itämeren ali Saksaan. Cinian C-Lion1 -merikaapeli vahvistaa Euroopan digitaalisia sisämarkkinoita tarjoamalla lyhimmän ja nopeimman reitin Keski-Euroopasta Pohjois-Eurooppaan ja datakeskuksille ihanteellisiin oloihin sekä Suomen kautta Aasiaan.

Datan määrän arvioidaan jopa kolminkertaistuvan nykyisestä vuoden 2017 loppuun mennessä, joten turvallisille ja nopeille tietoliikenneyhteyksille sekä tietokonekeskuksille on kysyntää maailmalla. Seismisesti ja yhteiskunnallisesti stabiili, edullista energiaa tarjoava Suomi on houkutteleva kohde varsinkin datacenter-palveluja tarjoaville yrityksille.

Kaapelinlaskulaiva Ile de Bréhat laski kaapelia Santahaminasta Rostockiin. Kuva: Jari Mäkijärvi

Cinia pyrkii huippunopeilla yhteyksillään vahvistamaan Suomen asemaa vaihtoehtona  Euroopan datacentereiden sijoituspaikkana.

“Tietokonesaleissa  syntyy paljon lämpöä, ja sen jäähdyttäminen tai hyötykäyttö on Suomen kylmissä oloissa huomattavasti tehokkaampaa kuin eteläisemmässä Euroopassa”, kertoo Cinia Group Oy:n toimitusjohtaja Ari-Jussi Knaapila.

“Etäisyyskään ei ole ongelma, sillä tänä päivänä puhutaan 20 millisekunnin viiveestä Helsingin ja Frankfurtin välillä. Suomessa on myös ammattitaitoista työvoimaa, joka rakentaa energiatehokkaita tietokonekeskuksia ja ICT-hubeja sekä insinöörejä, jotka voivat tarjota tietojenkäsittely- ja tallentamispalvelujen lisäksi esimerkiksi yritysten järjestelmäkehitystä ja –ylläpitoa”.

Cinian tavoitteena on yhdistää datacenterit globaaliin verkkoon tarjoamalla useita vaihtoehtoisia reittejä Keski-Euroopan suuntaan sekä rakentamalla yhteyksiä Venäjälle ja Venäjän kautta Aasiaan. Yhtiö tarjoaa luotettavia yhteyksiä ja verkkoratkaisuja myös muille toimijoille, kuten media- ja rahoitusalalle, mobiilioperaattoreille, valtionvirastoille sekä liikennne- ja logistiikkayhtiöille – kaikille, jotka tarvitsevat nopeita ja luotettavia yhteyksiä.  

“Kuten Finnair lentoliikenteessä, voimme tarjota tietoverkossa lyhimmän, nopeimman ja varmimman reitin Keski-Euroopasta, esimerkiksi Frankfurtista Suomen kautta Aasiaan”, Knaapila tiivistää.

www.cinia.fi

Lue seuraavaksi