Uutiset

Työkoneet

Holder seisoo vankalla pohjalla – uudet omistajat tuoneet vakauden

Vasta nykyiset omistajat ovat kyenneet vakauttamaan saksalaisvalmistajan tukevalle ja taloudellisesti vankalle kasvu-uralle. Holder on tuotemerkkinä kuitenkin aina ollut arvostettu ja tuotteet ovat olleet kautta aikain pidettyjä. Se on helpottanut taloudellisten vaikeuksien keskellä.
Tuotanto on rationalisoitu nyt järkeväksi ja kun mallistokin on varsin nykyaikainen, niin tulevaisuus näyttää valoisalta. Tämän sai todeta Suomen maahantuojan, J –Tradingin ensimmäiselle asiakasmatkalle Saksan Metzingeniin osallistunut joukko suomalaisia kiinteistö- ja kunnallisen puolen ammattilaisia. Ryhmä piti näkemästään.
”Tämä on ensimmäinen asiakasmatka tehtaalle. Emme ole näitä aiemmin järjestäneet, sillä rehellisesti sanoen viime vuosina täällä tilanne on ollut häilyvä. Vuosin 2005-2008 turkkilainen traktorivalmistaja Uzel  oli omistajana ja tehdas oli vaikeuksissa. Ennen turkkilaisomistusta omistuspohja oli mm. japanilaisilla sekä sen jälkeen konsortiolla, johon J-Trading kuului myös. Tuo aika tuli kyllä kalliiksi meille”, myöntää J-Tradingin toimitusjohtaja Ulf Juslin. Mutta usko tuotteisiin ei ole hiipunut missään vaiheessa.

Kolmen kopla

Vuoden 2008 lokakuussa yrityksen uusiksi osakkeenomistajiksi valikoitui kolmen Saksassa tunnetun ja arvostetun liikemiehen joukko.  Carl-Heiner Schmid, Martin Haas ja Christoph Weiβ eivät niminä kerro suomalaisille juuri mitään, mutta ovat kaikki tunnettuja teollisuusvaikuttajia Saksassa.
Turkkilaiskomento päättyi siis kolme vuotta sitten ja 15 miljoonan euron investoinneilla Holder on nostettu vakaalla pohjalla toimivaksi yritykseksi. Samalla ajanjaksolla tehdas on muunnettu pelkäksi kokoonpanolinjaksi, oma komponenttivalmistus on lopetettu. Hitsauskoneita ei hallista enää löydä.
”Omistajamme ovat teollisen tuotannon ja kokoonpanon asiantuntijoita ja nykyisin Holder toimii esimerkkitehtaana. Täällä käy paljon ryhmiä tutustumassa tuotannon ohjaukseen ja valmistukseen. Koska olemme suhteellisen pieni valmistaja, on vieraiden helppo hahmottaa loppuun asti mietitty kokoonpano kokonaisuudessaan”, kertoo myyntijohtaja Karl-Wilhelm Hundertmark suomalaisille. Ja saman hengenvetoon lisää nimensä olevan suomeksi ”Kalle Satamarkkaa.”
”Vuonna 2010 Holderin liikevaihto oli 32 miljoonaa euroa ja työntekijöitä on 140. Viime vuonna valmistimme 560 konetta ja edustus meillä on Saksan lisäksi 17 maassa. Täällä kotimaassa myyntipisteitä on 28”, jatkaa Hundertmark.
Suomessa Holderit rekisteröidään maataloustraktoreiksi, jolloin niillä voidaan vetää peräkärryä maantiellä maksimissaan 40 kilometrin tuntivauhdilla.

Pitkät perinteet

Yrityksenä Holder on jo 120 vuotta vanha. Christian Friedrich Holderin perustama yhtiö sai jatkoa pojan Max Holderin käsissä. Jo vuonna 1950 Max rakensi ensimmäisen kaksipyöräisen puutarhatraktorin ja sen jälkeen erilaisten traktorien valmistus on ollut yrityksen päälinja. Vuonna 1954 Max keksi yhdistää kaksi traktoria keskeltä yhteen ja näin syntyi nykyisten Holdereiden esi-isä neljällä yhtä suurella pyörällä ja keskellä konetta sijaitsevalla runkonivelellä.
Metzingen sijaitsee keskellä viiniviljelyaluetta ja erittäin kapeat erikoistraktorit rinteisiin ovat aina olleet Holderin toinen päätuote kunnallistraktorien rinnalla. Viljelymaat sijaitsevat suurilta osin todella jyrkissä rinteissä ja Holderilla on valmistajan mukaan jatkettu aina kipuamista siellä, missä muut traktorit ovat hiipuneet.
Viinitraktoreissa on erikoisvarusteena mm. keskeltä traktorin runkoa maahan ammuttavat ”harppuunat”. Mikäli pito menetetään, harppuunoiden avulla koneen liukuminen alarinteeseen ja mahdollinen kaatuminen estetään ankkuroimalla kone tiukasti kiinni maahan.
Ensimmäiset varsinaiset kiinteistö-/taajamatraktorit Metzingenissä valmistettiin jo vuonna 1980 ja menestysmallit Multipark C240 ja C340 tuotiin markkinoille vuonna 1995.
Multipark –sarjaa on valmistettu kaikkiaan noin 5000 kappaletta ja Suomessakin kanta on melkoisen suuri. Vuonna 2003 taajamakonevalikoima täydentyi sellaisilla malleilla kuin C 4.74, C 2.34 ja C 3.58. Tänään 70 prosenttia Holderin liikevaihdosta koostuu taajamasektorin koneista ja loput viinitilojen traktoreista.

Uusi C –sarja kaksi- tai neljäpaikkaisena

Viimeisin omistajanvaihdos ja investoidut eurot poikivat myös tuotekehitykseen uutta suuntaa. Viime vuonna esiteltiin uudet C –sarjan koneet eli mallit C 250 ja C 270. Tämän kesän uutuuksia ovat kaksipaikkaisella ohjaamolla varustetut rinnakkaismallit C 350 ja C 370. Lokakuun loppuun mennessä C –sarjalaisia oli valmistettu tänä vuonna  250 kappaletta, ja ne muodostavat jo nyt 60 prosenttia tuotannon volyymista.
Malleissa C 250 ja C 350 valmistajan ilmoittama teholukema on 36,5 kilowattia (50 hv). Kubotan nelisylinterisen diesel  näissä kahdessa on ahtamaton. 70 –sarjan koneissa on sama Kubotan moottori turboahtimella ja teholukema nousee 50 kilowattiin (67 hv).
Takarunko kaikissa koneissa on sama. Uudessa kaksipaikkaisessa versiossa ohjaamo on leveämpi ja muutenkin tilavampi. Nämä ovat siis kaikkien neljän mallin ainoat eroavaisuudet. Voimansiirroltaan, rakenteeltaan, hallinnaltaan ja hydrauliikaltaan kyseessä siis on yksi ja sama konsepti.
”C –sarjan koneille asetettiin suunnitteluvaiheessa tiettyjä vaatimuksia. Työskentelyn ja ajon pitää olla helppoa ja turvallista, koneen käyttö pitää olla ympärivuotista ja monipuolista. Myös vanhojen traktorimallien työlaitteiden, sekä nostolaitteisiin että päälle asennettavien, piti olla sovitettavissa uuteen koneeseen”, aloittaa Hundertmark uuden C –sarjan esittelyn.
”Neljä saman kokoista pyörää ja täysin koneen keskellä oleva runkonivel helpottavat kuljettajan ajolinjojen valvontaa. Etu- ja takapyörät kulkevat täysin samaa jälkeä. Kaikilla pyörillä on myös sama pintapaine maahan”, jatkaa George Gustafsson J- Tradingiltä.
”Holderia voidaan edelleen ajaa sekä jalka- että käsihallinnalla. Jalkahallinnalla kierrokset on asetettu tiettyyn tasoon ja ryömintäpolkimella  säädetään etenemisnopeutta. Vaimennettu ja oskilloiva runkonivel sekä sen kallistuksen vakaaja ovat yhdessä oiva ominaisuus. Mitä enemmän etunostolaitetta nostetaan tai kiristetään sitä tukevammaksi runkonivel tulee. Kilpailijoiden koneita on kaatunut myös kun vesisäiliö täynnä on ajettu esimerkiksi kanttikiveltä alas. Vesi säiliössä jatkaa liikettä koneen tökätessä maahan ja aiheuttaa stabiliteettiongelmia. Holderin pelastusrengas tässäkin tilanteessa on kallistuksen vakaaja runko-nivelessä”, tietää Gustafsson.

Etunostolaite kallistuu

Holderin voimansiirto on hydrostaattinen. Moottorin jatkeella on kaksi ajovoimansiirron hydraulipumppua, molemmille akseleille omansa. Pyörissä on napamoottorit. Automatiikka voimansiirrossa lisää automaattisesti sen pumpun tuottoa, jonka ruokkimalla akselilla vastus kasvaa. Tämä esimerkiksi silloin, kun koneen jompikumpi akseli pyörineen nousee maasta ylös.
Patentoitu erikoisuus on myös mekaaninen tasauspyörästö eli lukitusmahdollisuus napamoottorilla varustettujen pyörien välissä. Se sallii tehon siirron sutivalta pyörältä pidon puolelle. Eli teho ei laske akselilla, vaan siirtyy kokonaan toiselle pyörälle.
”Käyttökelpoinen ominaisuus on myös etunostolaitteen kallistusmahdollisuus. Esimerkiksi lumen aurauksessa voidaan ajaa toinen pyörä jalkakäytävällä ja toinen kanttikiven ajoradan puolella. Kallistuksen avulla aura saadaan vaakatasoon ja kaappaavalla mallilla on valmius aurata koko jalkakäytävä kerralla puhtaaksi”, muistuttaa Gustafsson.
Minimi leveys uusille koneille on 1,1 metriä sekä kaksi että nelipaikkaisena. Pyörät kääntämällä leveys kohoaa 1,4 metriin.
Matalin versio yksipaikkaisesta mallista on 2010 millimetriä. Ohjaamo voidaan asentaa koneisiin kolmeen eri korkeuteen. Kaksipaikkaisella ohjaamolla minimi korkeus on 2230 millimetriä. Ulkomitat ovat taajamakoneissa varsin tärkeitä kriteereitä.
Ohjaamo on konstruoitu niin ikään uudestaan kuljettajan viihtyvyyttä ja hallinnan helppoutta silmällä pitäen. Joystickiin on keskitetty runsaasti toimintoja, ja sitä ympäröivästä panelista hallitaan mm. lisähydrauliikan virtauksia ym.
Tehtaan uudella koeajoradalla koneet olivat vierailun aikana ahkerassa käytössä. Suomalaiset alan ammattilaiset ottivat tuntumaa ennen kuin sukesivat luottokortteineen Metzingenissä sijaitsevaan, Saksan suurimpaan Outlet –keskukseen. Keskukseen, josta löytyvät maailmanmerkit Hugo Bossista Tommy Hilfigeriin ja Burberrystä Lacosteen. Joku suomalaisryhmässä kuului kiittävän isäntiä siitä, että emäntiä ei tälle reissulle oltu kutsuttu.

Internet –osoitteet:  www.max-holder.comwww.j-trading.fi

Lue seuraavaksi