Uutiset

Työkoneet

HK-Kone JPT Jaskarille

JPT Jaskari oy on hankkinut omistukseensa HK-Kone oy:n liiketoiminnan 1.2.2019 allekirjoitetulla liiketoimintakaupalla. HK-Kone oy on Lappeenrannassa toimiva infranhoidon työkoneiden lisälaitteiden kehittämiseen ja valmistamiseen erikoistunut yritys. HK-Kone on toiminut alalla pitkään. Se on aloittanut tuotannnon vuonna 2001. Yritys on valmistanut tuotteita TOP-tuotemerkillä. TOP-tuotteet ovat alalla erittäin tunnettuja suorituskyvystään sekä kulutuksen kestävyydestään. TOP-tuotemerkki ja -tuotteet siirtyvät nyt toteutetulla liiketoimintakaupalla JPT Jaskari oy:n omistukseen.


Koko HK-kone oy:n henkilökunta siirtyy JPT Jaskari Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä 1.2.2019 alkaen. HK-Koneen toimitusjohtaja Harri Karjalainen siirtyy myös JPT Jaskari Oy:n palvelukseen vastuualueenaan TOP-tuotteiden, mutta myös JPT Jaskari Oy:n toisen tuotemerkin, Serco-tuotteiden myynti kotimaassa.


TOP-tuotteiden loppukokoonpano ja testaus jatkuu liiketoimintakaupan jälkeenkin Lappeenrannassa. Sen sijaan tuotteiden osavalmistus, hitsauskokoonpano, pintakäsittely ja tuotekehitys siirtyvät JPT Jaskarin tuotantotiloihin Köyliön Ristolaan. Köyliöön siirtyvät toiminnot, tuotekehitystä lukuun ottamatta, on aikaisemmin toteutettu alihankkijoilta

HK-Koneen Harri Karjalainen (vas.) ja JPT Jaskarin

Juha-Pekka Jaskari kättelivät yrityskaupan lukkoon.

ostopalveluna, mutta nyt ne siirretään osin JPT Jaskarin omaan tuotantoon ja soveltuvin osin JPT Jaskarin osaomistamaan metallin alihankintapalveluja tuottavaan Tamminiitty oy:hyn. Tamminiitty toimii JPT Jaskarin kanssa samalla teollisuusalueella Köyliön Ristolassa. Liiketoimintakaupan myötä tuleva lisätyöllistävä vaikutus Ristolaan on 4-5 henkilöä. Töitä on tarjolla osanvalmistuksessa ja hitsauskokoonpanossa.
Nyt toteutettu liiketoiminta kauppa on osa sitä strategiaa, jolla JPT Jaskari oy:stä on tarkoitus kasvattaa yksi johtavista kiinteistöhoitopuolen työlaitevalmistajista Pohjois-Euroopassa.
HK-Koneelta siirtyvät TOP-tuotteet täydentävät JPT Jaskarin tarjontaa vanhoille ja uusille asiakkaille kiinteistöhoitopuolella. Lisätarjontaa tulee muun muassa lumen auraukseen ja lastaukseen sekä kevään pesu- ja harjaustöihin.
Toteutuneen kaupan myötä JPT Jaskari oy on Suomen suurin kiinteistöhoitopuolen työlaitevalmistaja. JPT Jaskarilla on käytössään ISO 9001:2015 -standardin mukainen laatujärjestelmä ja osoituksena sen vaatimustenmukaisuudesta on myönnetty sertifikaatti jo vuodesta 2014 lähtien. JPT Jaskari oy on sitoutunut tuotannossaan energiatehokkuussopimukseen syksyllä 2018. Myös työntekijöihin panostaminen on yrityksessä merkittävässä roolissa. Vuosien 2018-2019 aikana tuotantoon ollaan asentamassa täysin uusi, energiatehokas hitsauskärynpoisto- ja lämmitysjärjestelmä.

 

 

 

Lue seuraavaksi