Uutiset

Työkoneet

Hitachilta kaksi uutta Zaxis-7-sarjan kaivukonetta

Hitachi esittelee kaksi uutta kaivukonetta Zaxis-7-mallisarjaansa. Uudet mallit ovat ZX95USB-7 ja lyhytperäinen ZX95US-7. Molemmissa on 50,4-kilowattinen, Stage V -normit täyttävä moottori. Työpaino on haarukassa 8,3–9,4 tonnia perän pituudesta ja puomityypistä riippuen. Koneet ovat hieman suurempia kuin aikaisempi ZX85-6-malli. Zaxis-7-sarjan koneet ovat valmistajan mukaan tehokkaampia ja tarjoavat 10 prosenttia paremman vakauden sekä neljä prosenttia suuremman kaivuvoiman.

Uusi Stage V-normit täyttävä moottori pienentää koneen käyttökuluja pitkässä juoksussa Hitachin mukaan oleellisesti. Koneessa ei ole SCR-järjestelmää, joten ureaa ei tarvita, eikä näin järjestelmään liittyviä kunnossapitotoimia. Koneissa on uusi ECO-mittari, joka helpottaa tehonkäytön ja kulutuksen seurantaa. Näin saadaan alennettua kustannuksia, kun esimerkiksi polttoaineenkulutusta pystyy seuraamaan reaaliajassa.

Koneiden monipuolisuuden luvataan tehostavan työntekoa, kun koneilla voidaan operoida monissa erilaisissa tehtävissä. Työlaitteiden vaihto hoituu nopeasti ja helposti tehdasasenteisen pikalukitusjärjestelmän avulla. LCD-monitorin avulla pystyy seuraamaan työlaitteen lukituksen tilaa.   

Koneet ovat saatavilla joko mono- tai taittopuomilla. Kompakti koko, pieni kääntösäde sekä kauhan ja puskulevyn lyhyt etäisyys tehostavat työskentelyä ahtaissa paikoissa sekä tekevät työnteosta turvallisempaa. Tasauksien ja kaltevuuksien teko käy nyt nopeasti lisävarusteena saatavan, kelluntatoiminnolla varustetun puskulevyn ansiosta.

Ero havaittavissa

Kuljettajan olosuhteisiin on kiinnitetty huomiota. Ohjaamo on valmistajan mukaan aikaisempia malleja tilavampi sekä ohjaamoon nousua on helpotettu suurentamalla kulkuaukkoa. Kuljettajan jalkatila on kasvanut ja polkimien sijoittelua on muutettu.

Hallintalaitteiden sijoittelussa on pyritty hyvään ergonomiaan. Kaikki konsolit, kytkimet ja muut hallintalaitteet ovat helposti tavoitettavissa. Sivukonsolit liikkuvat istuimen mukana eteen ja taakse helpottaen hyvä ajoasennossa löytämistä.

Lisää turvallisuutta

Hitachi Zaxis-7 -sarjan kaivukoneiden turvallisuutta on pyritty parantamaan hyvällä näkyvyydellä ohjaamosta ulos. Käytössä on 270 asteen lintuperspektiivikuvaa tuottava kamerajärjestelmä sekä kuuden eri kameran välittämää kuvaa koneen lähiympäristöstä. Runsas työvalovarustus parantaa näkyvyyttä pimeinä aikoina.

Vankkaa tekoa

Uudet ZX95US-7 ja ZX95USB-7 edustavat valmistajan mukaan samaa vankkaa koneenrakennusperinnettä, jota Hitachin Japanissa valmistetut koneet ovat aina tehneet. Käyttöä helpottamaan on koneen huoltokohteisiin pääsyä ja puhtaanapitoa helpotettu selkeillä rakenteilla. Konehuone on tilava helpottaen huoltojen tekoa. Jäähdyttäjien kennot ovat helposti puhdistettavissa ja akun vaihto sujuu nopeasti. Suodattimet on sijoitettu kaikki samaan ”nippuun” lähelle toisiaan, jolloin niiden vaihto käy helposti ja nopeasti.

Kaluston hallinta

Hitachin monipuoliset jälkimarkkinointipalvelut turvaavat Hitachi-koneen omistajan arkea. Etäkäytettävät Owner´s Site- ja ConSite-ohjelmistot lähettävät päivittäin tietoa koneen toiminnoista ja tiloista. Tiedonsiirto tapahtuu internet-verkon kautta. Lisäksi ConSite tekee kuukausittain raporttia koneen tapahtumista sähköpostiin ja ConSite Pocket -applikaatio hälyttää epäilyttävissä tapauksissa.

Koneissa on järjestelmä, joka valvoo jatkuvasti moottori- ja hydrauliikkaöljyjen laatua. Tieto välittyy päivittäin kahdelta anturilta Hitachin Global e-service -palveluun. Näin öljyn voitelukyvyn heikentyminen havaitaan heti ja voidaan olla varma koneen toimintakunnosta. Samalla myös odottamattomat käyttökatkot vähenevät, kun koneen hetkellinen kunto on aina tiedossa.

”Esittelemme ylpeänä Intermatissa Pariisissa uudet mallimme ZX95US-7 ja ZX95USB-7. Ne ovat tehokkaita ja kompaktin kokoisia. Koneet on suunniteltu vaativiin töihin, ja ne tarjoavat kuljettajalle mukavat oltavat. Myös käyttökulut ovat pienemmät aikaisempiin vastaavan kokoisiin koneisiin verrattuna”, sanoo Chris Bardas Hitachilta  Tekniset tiedot:

Hitachi ZX95US-7 & ZX95USB-7

Moottori:4TNV98CT, 4-syl. turbodiesel 
Mottoriteho:50,4 kW 
Työpaino:8,3–9,4 t 
Kauhan murtovoima:57,5 kN 
Kaivu-ulottuvuus:6 870–8 060 mm 
Kaivusyvyys:3 760–4 650 mm 
Kokonaisleveys:2 260 mm 
Korkeus:2 530 mm 


Hitachit tuo maahan ja jälleenmyy Rotator Oy.


Lue seuraavaksi