Uutiset

Työkoneet

Hitachilta järeät uutuudet

Uusien mallien työpainot ovat 254 ja 537 tonnia. Moottoritehot vastaavasti: 1119 ja 2×1199 kilowattia

Kaivosala elää nousukautta niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa. Hitachi kertoo uusilla kaivukonemalleilla vastanneensa asiakkaiden vaatimuksiin suuremmasta kapasiteetista lastata kiviautoja.

Kauhakokoa onkin molemmissa koneissa kasvatettu. Pienemmässä mallissa EX2600-6 entinen 15 kuutiometrin kauha on korvattu kaksi kuutiometriä suuremmalla ja isommassa koneessa taas koko on kasvanut 34:ään kuutiometriin. Ulottuvuutta on taas hieman pienennetty, mikä lisää lastausnopeutta.

Moottoritehoa on sitäkin siis nostettu. Suurempi kauha ja lisääntynyt teho tarkoittavat sitä, että esimerkiksi EX5600-6 täyttää nyt 220 tonnin kiviauton mieluummin neljällä kuin viidellä kauhallisella.

Jäähdytystehoa on nostettu moottorin ja hydraulikomponenttien suojaamiseksi ja käyttöiän kasvattamiseksi. Kaikki alavaunun ja sylinterien osat ovat yhteensopivia vanhojen mallien kanssa.

Ohjaamo on erittäin tilava, istuin on ilmajousitettu ja suuri LCD –monitori tarjoaa kuljettajalle informaatiota koneen eri toiminnoista. Koneiden ympäri kiertää huoltotaso.  Hitachin tiedotteen mukaan kaivukoneet on rakennettu toimimaan varmasti niin trooppisen kuumassa ja kosteassa ilmanalassa kuin arktisessa kylmyydessä.

Venäjällä ja entisissä Neuvostoliiton alusmaissa (CIS) sekä Kiinassa sähkömoottorikäyttöiset koneet ovat suosittuja ja molemmista uusista kaivukoneista sellaisenkin version saa.

”Uudet koneet täydentävät mallien EX8000-6, EX3600-6 ja EX1900-6 jättämät aukot. Uskomme näiden kahden mallin; EX2600-6 ja EX5600-6 myynnin kasvavan 100 koneeseen vuodessa”, toteaa kaivoskonesektorin johtaja Greg Smith Hitachilta.

Lue seuraavaksi