Uutiset

Työkoneet

Hitachi metrossa

Tanskalainen urakoitsija MJ Eriksson sai Kööpenhaminan metrosta urakan, joka pitä sisällään 21:n hissikuilun avaamisen, kun Cityring-linjaa laajennetaan. Uusia asemia on kaikkiaan 17 kappaletta. Kuilujen avaaminen alkaa tekemällä ensin reikä puolitoista metriä paksuun betoniin. Tämän reiän kautta poistetaan sitten kuilujen maa-aines.

Maksimissaan ollaan 30 metriä maanpinnan alapuolella. Urakan myötä Eriksson kasvatti Hitachi-laivueensa jo 17 kappaleeseen.

Tammikuussa 2014 urakkaa varten hankittu lyhytpeäräinen Hitachi ZX135US-5 laskettiin maan alle ensimmäisen kuilun rakennustöihin Sonder Boulevard –kadun alle. Ensimmäinen vaihe kestää puoli vuotta.

Hitachin työlaitteina ovat mm. iskuvasara sekä tavallisen kuokkakauhan lisäksi kaksi metriä leveä kallistuva kauha. Myös repijä on tarpeen tunnelissa. Tämän lisäksi koneeseen on lisätty tehokkaat LED-valot sekä suojaukset sylintereille ja ohjaamolle.

Hydrauliikkaa on muutettu sditen, että iskuvasaran käytössä on koneen molemmat pumput. Maa lastataan vaunuun, joka nostetaan nosturin avulla maanpinnalle ja siitä edelleen kuorma-auton lavalle.

”Testasimme useita kaivukoneita tässä kokoluokassa ja tulimme siihen tulokseen, että Hitachi on paras vaihtoehto tähän työhön. Tuottavuus ja nopeus ovat hyvät ja me pidämme sitä kokoluokkansa tehokkaimpana ja vahvimpana”, kehaisee työnjohtaja Erik Inmark.

”Ohjaamossa on hyvä työskennellä. Istuin on mukava ja joystickit hyvin sijoitettu. Näyttöruutu on selkeä ja nopea käyttää, joten aikaa ei kulu turhaan. Kaiken kaikkiaan tämä kone tekee työn helpoksi täällä, missä tilaa on vähän”, päättää kuljettaja Jacob Spohr.

Lue seuraavaksi