Uutiset

Työkoneet

Hidromek ylitti 50 000 rajapyykin

Turkkilaisen Hidromekin koneiden valmistusmäärä ylitti 50 000 konetta vuoden 2020 lopussa. ”Olemme toimittaneet edellä mainitun määrän rakennuskoneita yli 100 maahan ja kuuteen maanosaan. Kiitämme työntekijöitämme, jälleenmyyjiä, huoltoliikkeitä, komponenttitoimittajia ja etenkin asiakkaita, joiden kaikkien kanssa olemme vahvempia yhdessä,” toteaa Hidromekin toimitusjohtaja Ahmet Bozkurt.

Ahmet Bozkurt

Hidromek työllistää noin 2 000 ihmistä ja valmistaa kaivurikuormaajia, kaivukoneita, pyöräkuormaajia, tiehöyliä ja jyriä kuudessa tuotantolaitoksessa, joista viisi on Turkissa. Neljä tehdasta sijaitsee Ankarassa ja yksi tehdas Izmirissä. Yksi tehdas on niin ikään Chonburissa Thaimaassa.

Parhaillaan on käynnissä 1,4 miljoonan neliömetrin kokoisen tehdasalueen rakentaminen Ankarassa. Alueelle jo valmistuneessa komponenttitehtaassa tuotetaan pääkomponentteja kuten vaihteistoja, akseleita, hydraulisylintereitä sekä muita hydraulikomponentteja. Uuden kaivukonetehtaan rakentaminen alueelle on täydessä vauhdissa. Se otetaan käyttöön vuonna 2022. Uusi alue luo lisää työpaikkoja ja kasvattaa tuotantokapasiteettia.

Komponettitehdas Turkin Ankarassa, uudella tehdasalueella.

Hidromekin mukaan tuotekehitys toimii aktiivisesti myös tänä vuonna. Uusia malleja on luvassa muun muassa kaivukoneisiin ja pyöräkuormaajiin. Tulossa on myös tela-alustainen, minikoneluokkaan sijoittuva kaivurikuormaaja.

Vahvoja vientimaita Hidromekille ovat Algeria, Bulgaria, Tunisia, Etelä-Afrikka, Argentiina, Filippiinit, Indonesia, Chile, Espanja, Ranska, Venäjä ja Australia. Vientiä viime vuonna olikin yli 80 maahan. Mukaanlukien Suomi, jossa merkin myynnistä ja jälkimarkkinoinnista pitää huolta Honka Trading Oy.

Uusia maita vientikohteiden listassa ovat Tšekki, Taiwan, Malta, Guam, Norsunluurannikko ja Sierra Leone. Tauon jälkeen vienti alkoi uudestaan sellaisiin maihin kuten Meksiko ja Saudi-Arabia. Hidromek lisäsi myös uusia jäseniä jälleenmyyjäverkostoihin ympäri maailmaa.

Hidromek valmistaa myös tiehöyliä.

Ahmet Bozkurt toteaa, että vuosi 2020 oli Hidromekille menestykäs huolimatta poikkeuksellisesta tilanteesta kaikkialla maailmassa. ”

”Olemme aina tukeneet asiakkaitamme laajalla tuotevalikoimalla ja huoltopalveluilla. Kotimarkkinoilla kasvattimme monien tuotteidemme markkinaosuutta ja globaalistikin menestyimme hyvin. Uskomme, että vuosi 2021 tulee olemaan parempi kuin 2020, kun julkiset investoinnit kasvavat ja rakennusalan konetarpeet elpyvät.”

Bozkurt uskoo, että tuotevalikoiman kasvu ja laajentuva jälleenmyyjäverkosto kasvattavat Hidromekin liikevaihtoa kuluvana vuonna.

Hidromek HMK640WL
Hidromek HMK130CS

Lue myös: Hidromekin 50-tonninen syöttää nyt Sundströmin murskainta.Lue seuraavaksi