Uutiset

Työkoneet

Hiab Moffett M4 25.3 nostaa kaasupullot kyytiin

Alahärmäläinen autoilija Ville Puumala nopeuttaa jatkossa kaasupullojen kuormaamista Hiab Moffett -ajoneuvotrukeilla. Yrityksen kahden täysperävaunuyhdistelmän kyydissä on viime vuosina kulkenut pääasiassa kaasupulloja niin teollisuuden kuin yksityisten käyttöön. Vaikka useilta purkupaikoilta löytyy trukki, niin nyt tehty investointi omaan kalustoon nopeuttaa töitä.

Autoilijana kohta kymmenen vuotta toimineella Ville Puumalalla on yli 7 vuoden kokemus kaasupullojen kuljettamisesta. ”Välillä kuljetettiin kappaletavaraa, mutta reilut kolme vuotta sitten palattiin takaisin kaasupullojen kuljettamiseen. Siitä oli aikaisempaa kokemusta jo neljän vuoden verran”, kertoo Puumala taustaansa.

Puumala vastaa Air Liquide Finland Oy:n pullotettujen teollisuuskaasujen kuljetuksista koko Suomen alueella. Toinen auto huolehtii Etelä- ja toinen Pohjois-Suomen alueen kuljetuksista. ”Kuljetuksien yhä lisääntyessä on kolmannen yhdistelmän lisääminen rinkiin ollut mietinnässä,” kertoo Ville. Ranskalainen Air Liquide -konserni toimii 80 maassa ja on maailman johtavia kaasujen toimittajia teollisuuteen sekä terveyden ja ympäristön aloille. Pääasiakkaita ovat teräs-, sellu-, paperi-, kaivos- ja kemianteollisuus sekä elintarvike- ja elektroniikkateollisuus. Tuotevalikoima sisältää happi, typpi, hiilidioksidi, argoni ja otsoni-kaasut sekä niihin liittyvät sovellukset, laitteet ja palvelut.

Puumala oli nähnyt ajoneuvotrukkeja liikenteessä jo useamman vuoden ajan ja asiaan perehtymisen jälkeen tullut vakuuttuneeksi niiden sopivuudesta juuri kaasupullojen kuljetuksessa. ”Kaasupullot säilytetään yhä useammin umpikaapeissa, jotka voivat sijaita vaikeasti saavutettavassa paikassa. Ajoneuvotrukilla kuormaus ja pullojen siirto onnistuu vaivatta”, sanoo Puumala. Ajoneuvotrukkien toimintakyky on hyvä, vaikeissa keliolosuhteissa huomattavasti tavallisia trukkeja parempi.

Hiabin myyjien ja muiden autoilijoiden kanssa vaihdetun mielipidekierroksen jälkeen Puumala tilasi uuden Hiab Moffett M4 -ajoneuvotrukin paljolti sen sopivien ominaisuuksien ansiosta. Saksilaite ja teleskooppihaarukat mahdollistavat kuorman purkamisen yhdeltä puolen autoa. Nostokyky on 2,5 tonnia, joka riittää kaasupullohäkkien ja -lavojen nostamiseen. Kuljetuksen aikana puhtaana pysyvä lämmitetty umpiohjaamo tuo lisää työskentelymukavuutta ja myös nopeutta. Tehdastoimitteinen ohjaamo on myös ROPS/FOPS -sertifioitu. Trukin haarukkakelkassa on myös hydraulinen asetinlaite, joka tekee haarukoiden säätämisen mukavaksi ja turvalliseksi. Puumalan uudessa Moffetissa on perävaunun pienen takaylityksen takia taittuvat pyöränvarret. Koska pyörät taitetaan trukin ohjaamon oven eteen, on trukki varustettu patentoidulla Moffett Ground Mount -radio-ohjauksella, joka lisää työskentelymukavuutta ja työturvallisuutta.

Ennen uuden Moffetin saapumista Ville hankki käytettynä toisen Moffett M4 ajoneuvotrukin, joka on ollut yrityksen toisessa autossa nyt kuukauden verran. Siihen hankittiin uuden Moffetin kaupan yhteydessä ohjaamo, joka asettaa molemmat trukit nyt samalle mukavuustasolle.

”Irlannissa valmistettavat Hiab Moffett -ajoneuvotrukit ovat räätälöitävissä asiakaskohtaisesti hyvin pitkälle,” kertoo tuotepäällikkö Pauliina Kunvik Hiabilta. Ville Puumalan hankkima uusi Moffett on toistaiseksi ainoa kyseisellä varustuksella oleva Moffett Suomessa. ”Yhdessä asiakkaan kanssa mietitään aina tarvittavat ominaisuudet ja alustan asettamat vaatimukset, joiden mukaan tilausta tehtaalle lähdetään rakentamaan”, sanoo Kunvik. ”Moffett on panostanut viime vuosina valtavasti tuotteidensa ergonomiaan ja työturvallisuuteen, mistä on saatu asiakkailta paljon myönteistä palautetta”. Osto ei ole ainoa tapa ajoneuvotrukin hankintaan. ”Myös leasing ja vuokraus ovat monesti hyviä vaihtoehtoja, joita meiltä kannattaa kysyä. Käytettyjä ajoneuvotrukkeja on myös toisinaan varastossa”, lisää Pauliina Kunvik.

Moffeteille ja niiden radio-ohjaukselle löytyy Suomesta oma tekninen tuki ja Hiabilla on Suomessa varsin kattava huoltoverkosto. Se käsittää 3 omaa huoltopistettä, joita täydentää laaja kumppanuusverkosto. Myös huoltoautoilla liikkuvia asentajia on mukana toiminnassa, joten korjausapua on saatavana jollain alueella myös koneen viereen työmaalle. Varaosatoimitukset ovat nopeita ja oma Hiab Suomen myyntiyhtiö palvelee ja etsii asiakkaiden kanssa yhdessä oikeat ratkaisut tuottavaan kuormaukseen.

Patentoitu Moffett Ground Mount -radio-ohjaus lisää myös työskentelymukavuutta ja työturvallisuutta, koska se vähentää kiipeilyn tarvetta.

Ville Puumalan uusi Moffett on räätälöity väriä myöden hänen ajotarpeiden vaatimuksiin.

Alahärmäläinen autoilija Ville Puumala nopeuttaa kaasupullojen kuormaamista Hiab Moffett -ajoneuvotrukeilla. Hiabin Pauliina Kunvik etsi yhdessä asiakkaan kanssa tarkoitukseen sopivan ratkaisun valmistajan monipuolisesta mallistosta.

Lue seuraavaksi