Uutiset

Työkoneet

Helsingissä jyrätty sähköllä

Sekä Peab Asfalt että Helsingin kaupungin Stara pyrkivät kohti kestävämpää tulevaisuutta pienentämällä ilmastojalanjälkeään. Kesän aikana Helsingin kaupungin päällystystöissä on testattu sähkökäyttöistä jyrää, joka vähentää työn hiilidioksidipäästöjä vihreällä sähköllä ladattaessa 100 prosenttia dieselkäyttöiseen jyrään verrattuna.

Saksalaisen Hamm AG:n valmistamaa sähköjyrää on testattu muutaman viikon ajan useissa Helsingin kaupungin päällystyskohteissa. Sähköjyrä on ollut käytössä muun muassa keskustassa Staran Kluuvikadun työmaalla, missä päästöttömyydellä on tuntuva merkitys.

Sähköjyrää ladataan noin neljä tuntia, ja sen ajokapasiteetti on 8-10 tuntia. Vähäisempi melu ja pakokaasujen puuttuminen merkitsevät sekä parempaa työympäristöä että pienempää ympäristövaikutusta.  

”Olemme tosi tyytyväisiä siitä, että urakoitsijamme ovat ottaneet ympäristövaatimukset huomioon näin hienosti ennakoiden. Kahden vuoden kuluttua vähintään viidesosan työmaiden kalustosta täytyy toimia vaihtoehtoisella käyttövoimalla kuten sähköllä tai kaasulla”, projektipäällikkö Heikki Laristo Starasta sanoo.

”Haluamme olla kehityksen kärjessä, ja siksi suhtaudumme myönteisesti tämäntyyppisten hankkeiden toteuttamiseen yhteistyössä omien toimittajiemme kanssa. Sähköjyrän avulla parannetaan sekä työympäristöä että pienennetään hiilijalanjälkeä”, kertoo Peab Asfaltin myyntijohtaja Markus Kalliomaa.

Lisätiedot: Wirtgen Finland Oy.
Lue seuraavaksi