Uutiset

Työkoneet

Heikkinen Yhtiöt ostaa EcoFloor Finland Oy:n

Heikkinen Yhtiöt Oy ostaa maakostea- ja pumpputasoiteurakoitsijana toimivan hämeenlinnalaisen EcoFloor Finland Oy:n. Yhtiö toimii Etelä-Suomen ja Pirkanmaan alueilla ja sen liikevaihto oli viime vuonna 1,6 Me. Yrityskauppa kasvattaa erityisesti Heikkinen Yhtiöiden maakosteabetoniliiketoimintaa, mutta vahvistaa myös kovabetoniliiketoimintaa ja organisaation palveluvalikoimaa.


Heikkinen Yhtiöt yhdistää maakostea- ja kovabetoniliiketoiminnan yhdeksi liiketoiminta-alueeksi, jota ryhtyy vetämään EcoFloor Finlandin toimitusjohtaja Tomi Kanto. EcoFloor-nimi jää elämään Heikkinen Yhtiöillä maakosteabetonilattian tuotenimenä.

Toimitusjohtaja Jarmo Heikkisen (vas.) mukaan EcoFloorin hankinnalla halutaan luoda parhaat mahdolliset edellytykset maakosteabetoniliiketoiminnan kasvulle. Maakostea- ja kovabetoniliiketoimintaa ryhtyy vetämään EcoFloor Finlandin toimitusjohtaja Tomi Kanto (kuvassa oik.).

Heikkinen Yhtiöt Suomen toiseksi suurin maakosteabetonin toimittaja

”Yrityskaupan jälkeen Heikkinen Yhtiöt on Suomen toiseksi suurin maakosteabetonin toimittaja”, sanoo toimitusjohtaja Jarmo Heikkinen ja kuvaa kauppaa liiketoiminnallisesti tärkeäksi. ”EcoFloorin hankinnalla haluamme luoda parhaat mahdolliset edellytykset maakosteabetoniliiketoiminnan kasvulle. Kaupan jälkeen olemme kiistatta Suomen toiseksi suurin maakosteabetonin toimittaja.”

Maakosteabetoni on märkäbetonia ekologisempi ja työkustannuksia säästävä menetelmä rakentamisessa.

Maakosteabetonin markkinat ovat kasvussa. Sillä on useita huomattavia etuja perinteiseen märkäbetoniin nähden. Se on vähäisemmän vedenkulutuksen ansiosta perinteistä märkäbetonia ekologisempi vaihtoehto. Betonimassa tuotetaan pienemmällä vesi-sementtisuhteella paikan päällä. Maakosteabetoni myös kuivaa puolet nopeammin perinteiseen märkäbetoniin verrattuna ja on siten pinnoituskuiva aikaisemmin. Nopean kuivumisajan johdosta riski sisäilmaongelmista märkien betonilattioiden osalta on pienempi. Maakosteabetoni on lisäksi mittatarkkaa ja kutistuu vähemmän kuin märkäbetoni. Se on muokattavissa heti, eli esimerkiksi lattiakaadot voidaan tehdä heti tasoittamisen jälkeen. Työtä säästyy, kun maakosteabetonista ei tarvitse hioa kuivumisen jälkeen sementtiliimoja pois.

Heikkinen Yhtiöiden maakostea- ja kovabetoniliiketoimintaa ryhtyy vetämään EcoFloor Finlandin toimitusjohtaja Tomi Kanto. Tomi Kanto kuvassa työmaalla hiontahommissa.


Lue seuraavaksi