Uutiset

Työkoneet

HeatWork tutkimuksen tuloksena

Jens Heinonen, Pyry Murto ja Erno Lahti.

Talvi tuli vauhdilla myös Etelä-Suomeen. Tämä huomattiin, kun MN-Lifttek Oy:n Erno Lahti oli tammikuulla yhdessä HeatWorkin Jens Heinosen kanssa luovuttamassa Lifttekin myymää HeatWork 3600 -laitetta.

Kone luovutettiin Murron Maansiirto Oy:lle Espoon Suvelassa HSY:n työmaalla, jossa viemäriverkko oli päässyt vajoamaan ja tarvitsi pikaista korjausta. Ensimmäiset kovat pakkaset olivat jo tehneet tehtävänsä ja sulatus aloitettiin suoraan asfaltin päältä ennen sen poistamista. Ensimmäisen sulatusvuorokauden jälkeen routa tuli uudelleen vastaan vasta 55 cm:n syvyydessä eli työ eteni vauhdilla.

Tyytyväinen oli myös Murron maansiirron Pyry Murto, joka tiesi mitä oli investoinut – Ammattikorkean lopputyön hän oli tehnyt roudansulatuksesta ja tullut siinä lopputulokseen, että tehokkain keino roudansulatukseen on sitä varten suunniteltu glykolikiertoinen lämmitin. Siten hän oli päätynyt HeatWork 3600 -laitteeseen.

Tämä laite on malliston suurin sulatukseen tarkoitetuista laitteista. Laitteen letkusto on kolmiosainen, yhteensä 630 metriä pitkä ja sulatusala kerralla on 200 m², jolla saadaan sulatussyvyyttä noin 50 cm vuorokaudessa. Nesteen lämpötila on säädettävissä jopa 100 °C lämpötilaan, jolloin paluuneste on vielä 80-asteista. Laitteessa on varusteena myös Cummins-aggregaatti, joka sähköjen katketessa lähtee käyntiin automaattisesti tai käyttää lähtökohtaisesti laitetta, jos sähköä ei ole saatavilla. Käyttöturvallisuutta lisää myös GSM-järjestelmä, joka ilmoittaa mahdolliset häiriöt sekä polttoaineen vähäisen määrän.

Lue seuraavaksi