Uutiset

Työkoneet

Hardox® 500 Tuf – vahvaa tekoa kaivukoneen kauhoissa

Kuluuko kauha liian nopeasti? Entä olisiko mukava säästää hieman polttoainekuluissa? Kauhavalmistajien ja urakoitsijoiden tarpeisiin vastaa Hardox® 500 Tuf. SSAB:n kehittämä kova ja sitkeä kulutusteräs toimii monissa kulumisenkestoa vaativissa kohteissa, myös kauhoissa.

Ohentamalla kauhan osien ainevahvuuksia, kauhasta saadaan kevyempi, mutta silti edeltäjäänsä kestävämpi. Kuulostaa hyvältä, eikö? Kun perinteinen HB400-materiaali vaihdetaan Hardox® 500 Tuf -kulutusteräkseen, kovuus kasvaa HB500-tasolle ilman että materiaalin sitkeydessä pitää antaa periksi.

Kyseinen laatu ei siis kulu niin nopeasti, ja mikä parasta, sille myönnetään iskusitkeystakuu. Poikkeuksellisen kova laatu kestää valmistajan mukaan paitsi hankaavaa kulutusta, myös iskut ja kolhut. Iskusitkeystakuu on tässä kovuusluokassa täysin poikkeuksellista, eikä markkinoilta ei löydy valmistajan mukaan vastaavaa kulutusteräslaatua.

Haluttujen ominaisuuksien optimointia

Kovuuden ja sitkeyden yhdistelmä tarkoittaa, että kauhat pystytään suunnittelemaan, ja hyvien konepajaominaisuuksien puolesta myös valmistamaan, aiempaa kevyemmiksi kestoiästä kuitenkaan tinkimättä. Materiaalina Hardox® 500 Tuf on täysi kymppi lähes kaikkiin kauhakokoluokkiin.

Pienemmistä kauhoista saadaan entistä keveämpiä, kun taas suuriin yli 30 tonnin kauhoihin saadaan parempaa kestävyyttä ja pidempää käyttöikää. Optimoimalla eri ainevahvuuksia sopiviksi voidaan saavuttaa kaikki nämä ominaisuudet. Materiaalin käyttöönottoa helpottaa hyvä saatavuus niin varasto- kuin tehdastoimituksinakin Suomesta ja Ruotsista.

Bongaa Hardox® 500 Tuf Mansen Mörinöillä

”Tämän vuoden Mansen Mörinöillä voit tutustua asiakkaidemme valmistamiin kaivukoneiden kauhoihin, joissa päämateriaalina on Hardox® 500 Tuf. Messuilla tutustut esimerkiksi max. 16 tonnin kaivukoneeseen tarkoitettuun luiskakauhaan, josta on saatu tehtyä merkittävästi edeltävää mallia kevyempi”, kerrotaan SSAB:n tiedotteessa.

”Kauhojen viereltä saat lisäinfoa kulutusteräksellä saavutettavista painonsäästöistä ja muista käänteentekevistä ominaisuuksista. Kauhoista löytyvällä OR-koodilla voit osallistua arvontaan ja voittaa Hardox®-tuotepalkintoja”, päättyy tiedote.
Lue seuraavaksi