Uutiset

Työkoneet

Hannun-Koneelta uusia kaapelikaivuuseen

Hannun-Kone Oy on laajentanut maahantuomaansa Simex-lisälaitevalikoimaa kahdella uudella mallilla, jotka olivat ensiesittelyssä Verkosto-messuilla.

Simex CT 2.8 F.O -tiivistyspyörä tiivistää kaivannon 750 mm syvyyteen ja 400 mm leveyteen saakka. Laite tarjoaa kantavan, samalla hyvin tiivistetyn alustan uudelle asfalttikerrokselle. Tiivistyspyörä on hyvä eliminoimaan tulevat laskeutuman vaarat ja varmistaa maksimaalisen turvallisuuden tien liikenteelle. Vapaapyöräominaisuus mahdollistaa materiaalin tiivistämisen ilman vastusta, mikä estää materiaalin kasaantuman pyörässä. Poikkeuksellisen hyvät tärinöiden vaimennukset suojaavat peruskonetta ja parantavat kuljettajan mukavuutta. Säädettävä tärinän taajuus mahdollistaa oikeantyyppisten materiaalien tiivistyksen. Laitetta on saatavana myös kaivukoneen liittimelle.

Toisena uutuusesiteltynä lisälaitteena oli ketjukaivulaite Simex CDH 90, jolla saadaan 900mm syvää uraa. Laitetta on myös helppo käsitellä peruutuksessa. Saatavissa on eripituisia varsia, joilla laite saadaan sopimaan eri töihin. Ketjukaivulaitetta on saatavissa myös isompina versioina.

CDH 90-ketjukaivulaitteeseen on nopeaa ja helppoa muuttaa kaivuvarusteita vaihtelivalle ojaleveyksille ja sopivat varusteet eri maatyypeille. Varustuksen voi valita kohteen mukaan: kuokkaterien kanssa pehmeään maaperään, tai hampaiden kanssa, tai kuokkaterät ja hampaat, kun kaivetaan kovassa maassa. Ojan syvyys voidaan säätää muuttamalla työlaitteen kulmaa suhteessa pintaan. Laite tyhjentää ja kaivaa samaan aikaan, jolloin kaivanto jää tyhjäksi.

Kuvassa Mika Jääskeläinen esittelee uutuutta.

Hannun-Kone Oy:n osastolla Verkosto-messuilla oli myös esilllä muita verkostorakentamiseen soveltuvi laitteita, kuten jo aiemmin lanseerattu T800-pyöräkaivulaite, joka on osoittanut tehokkuutensa ja soveltuvuutensa Suomen maaperään.

Lue seuraavaksi