Uutiset

Työkoneet

Hakolan Soran ykköskoneeksi McCloskey R155 -suorasyöttöseula

Maa-ainesseulontapalvelua Pohjanmaalla tarjoava Hakolan Sora hankki uudeksi pääkoneeksi McCloskey R155 -suorasyöttöseulan. Kyseessä on yrityksen toinen McCloskey -merkkinen seula. Ensimmäinen oli tyyppiään R105, ja se vaihtui nyt astetta isompaan ja tehokkaampaan seulakoneeseen.

Kauhajoella sijaitseva Hakolan Sora on tyytyväinen McCloskeyn suorasyöttöseuloihin.

McCloskey R155
Tyytyväisiä seulamiehiä työmaalla. Juha Hakola (oik.) ja Teemu Hietaoja.

”Edellisellä R105:llä tuli seulottua kolmisen vuotta ja noin 3 000 tuntia ilman suurempia haasteita”, kertoo yritystään pyörittävä Juha Hakola. ”Kai sitä voi sanoa, että jonkun verran ollaan oltu tyytyväisiä, kun samassa merkissä pysyttiin”, lisää Hakola.

McCloskey R155 sopii hyvän siirreltävyyden ja tehokkuuden ansiosta Hakolan Soralle erinomaisesti.

”Tämä on helppo ja nopea siirtää montulta toiselle”, kehuu yli 30 vuotta alalla ollut Juha Hakola.

Yhdellä pääkoneella urakoivan yrittäjän hankintaa puoltaa myös R155:n soveltuvuus useiden erilaisten materiaalien seulontaan. Kuorike, turve, multa, kiviainekset, jätemaat ja jätteet, kaikki käy. McCloskeyn seulalla onnistuu myös hyvälaatuisen mullan tuottaminen.

”Märkäkään multa ei ole ollut ongelmaksi, kun on ollut oikeanlaiset seulaverkot käytössä”, kertoo Hakola kokemuksistaan edellisestä McCloskey-seulastaan.

Vakiintunut asiakaskunta

”Palvelemme paljolti vakituisia asiakkaita, joiden montuilla ja urakoilla työskennellään. Suuri osa asiakkaistamme sijaitsee reilun sadan kilometrin säteellä Kauhajoelta”, valaisee Juha Hakola.

Töitä Hakolalle on riittänyt alueella hyvin. Kiviaineksien seulonta on merkittävin työllistäjä. Talvea kohti seulotaan esimerkiksi Seinäjoen kaupungin käyttöön rajuja määriä hiekotussepeliä. Vastaavasti kesää vasten seulotaan myös multaa. Hakolalta asiakas saa kaikki tarvitsemansa lajikkeet ja jaekoot aina kahteen millimetriin asti.

Haasteeksi on viime aikoina muodostunut urakoiden hintataso.

”Kilpailu on kovaa. Alalla kun on näitä tulijoita ja menijöitä, jotka sotkevat urakat ja sitten katoavat. Köyhää ja nöyrää kun elää, niin pärjää”, toteaa Juha Hakola.

”Ylimääräistä kun ei kerry, niin ei ole sijoitusongelmia.”

”Rentin miesten kanssa ollaan toimehen tultu, mukava niitten kanssa on vängätä kauppaa”, kehuu Juha Hakola marraskuun lopulla Kurikassa sijaitsevalla työmaalla.

McCloskey R155
Hakolan McCloskey:n ylätasolle vaihdetaan verkko seulottavan materiaalin mukaan. Fingerdeck soveltuu vaativaan mullan seulontaan ja levyverkko kiviaineksille.

McCloskey R- sarja

R-sarjan seulat R70, R105, R155 ja R230 soveltuvat mainiosti lähes kaiken materiaalien seulontaan, kuten kuorike, turve, multa, kiviainekset, jätemaat ja jätteet.

”Rakenteeltaan Hakolan Soralle toimitettu R155 on yksinkertainen ja vahva seula. Huolellinen suunnittelu yhdistettynä seulalaatikon terävään iskuun tekevät laitteesta tuottavan ja huolettoman”, kertoo Rentin Teemu Hietaoja.

”Helppo siirrettävyys, nopea käyttöönotto ja kokoluokkansa suurin seulapinta-ala tekevät seulasta erityisen sopivan Hakolan kaltaiselle toimijalle, joka urakoi erilaisia materiaaleja eri asiakkaiden tonteilla”, lisää Hietaoja.

McCloskey R155:n syötin voidaan varustaa perinteisellä kumimatolla tai teräksisellä telasyöttimellä. Syöttimessä on hydraulisesti nostettavat siivet. Syöttökoneena voidaan käyttää joko pyöräkuormaajaa tai kaivukonetta.

Seulontatasoille on saatavissa erilaisia verkotuksia. Ylätasolla voidaan käyttää levyverkkoa, joka on tehty Hardox-levystä. Sen käyttöikä on moninkertainen tavalliseen lankaverkkoon verrattuna. Vaihtoehtoina ylätasolle on myös Fingerdeck-verkko (sormiverkko). Se soveltuu hyvin muun muassa mullan seulontaan, silloin kun joukossa on paljon kantoja ja mättäitä. Alatasolle on saatavissa perinteisten verkkojen lisäksi myös levyverkko (Punch-plate) sekä Fingerdeck.

Kuljettimet toimivat hydrauliikalla ja niissä on mekaaniset nopeuden säädöt venttiilipöydällä. Mattojen kiristys ja säätö tapahtuu helppokäyttöisten säätöruuvien avulla.


Lue myös: Vuoden paalutustyömaa on valittu

Lue seuraavaksi