Uutiset

Työkoneet

Haka Centerin maarakennuskonepalvelut laajenevat

haka-center

Otsikkokuvassa Yrittäjä Kalle Piirainen (vas.), konemyyjät Jari Kennilä (oik.) ja Jarmo Heikkilä tekevät Hyundai-maarakennuskoneita tunnetuksi Pohjois-Suomessa.


Kempeleessä, Oulun kupeessa ja Ylivieskassa toimiva Haka Center aloitti Hyundai -maarakennuskoneiden vuokrauksen kesäkuussa 2021. Nyttemmin Finnsiirto Oy:n kanssa solmittua sopimusta on laajennettu kattamaan myös merkin myyntitoiminnot Pohjois-Suomessa.

Finnsiirron ja Haka Centerin välinen sopimus kattaa nyt Hyundain kaivukoneet ja pyöräkuormaajat sekä Hyundain ja Ausan trukit. Lisäksi sopimus kattaa Finnsiirto Groupiin kuuluvan Simerin henkilönostinmerkit Snorkel, Genie, Nagano ja Bravi. Sopimuksen piiriin kuuluvat edellä mainittujen tuotteiden myynnin ja vuokrauksen ohella niiden huolto- ja varaosatoiminnot.

Haka Centerin yrittäjä Kalle Piirainen pitää sopimusta erittäin merkittävänä laajennuksena yrityksen toiminnan kannalta.

”Olemme tunnettu toimija varsinkin traktori- ja maatalouskonekaupan osalta koko Pohjois-Suomen alueella aina Kokkolan korkeudelta ylöspäin. Maataloudessa käytetään yhä useammin myös muita konetyyppejä, jolloin meillä on olemassa olevaa asiakaskuntaa uusille konemerkeille”, aloittaa Kalle Piirainen.

”Maarakennuskonekauppaa olemme tehneet aikaisemmin käytettyjen koneiden kanssa, ja meillä oli myös noin kolmen vuoden ajan uusien Case maanrakennuskoneiden myynti ja jälkimarkkinatoiminnot Pohjois-Suomessa.”

”Nyt valikoiman laajentuminen mahdollistaa kokonaisvaltaisemman tarjonnan kaikille konemiehille. Hyundain kysyntä on kasvanut nyt koko ajan ja myynnin ja vuokrauksen lisäksi huollot ovat lisääntyneet. Tässä on hyvä yhteistyökuvio käynnissä”, toteaa Piirainen.

Huoltopalveluihin lisää osaamista

Huoltopalvelu on Haka Centerille tärkeää. Yrityksessä työskentelee toistakymmentä ammattitaitoista asentajaa, joita koulutetaan säännöllisesti. Se takaa laadukkaan ja luotettavan asennuspalvelun.

Nyt Haka Center on vahvistanut myös jälkimarkkinapalvelujaan vastaamaan laajempaa tarjontaa.

”Olemme kasvattaneet jälkimarkkinapalvelujamme kahdella liiketoimintakaupalla. AV Catkor Oy:n liiketoiminta Oulussa siirtyy meille maaliskuun alusta ja Pro-Faster Oy:n liiketoiminta Nivalassa siirtyi meille syksyllä. Samassa yhteydessä saimme lisää osaamista, kun Antti Vahe ja Jarmo Heikkilä henkilökuntineen siirtyivät meidän palveluksemme”, sanoo Piirainen ja kehuu Antin ja Jarmon joukkojen ammattitaitoa raskaskonehuoltojen osaajina.

Haka Centerin varaosa- ja huoltopäivystys palvelee arkisin kello 8–22, joten apua on tarjolla moneen ongelmaan myös virka-aikojen ulkopuolella. Varaosanimikkeitä on paljon suoraan hyllyssä ja tilaukset pyritään saattamaan matkaan mahdollisimman nopeasti.

”Meillä on myös varaosien verkkokauppa, joka nyt täydentyy uusilla nimikkeillä. Verkkokauppa on löytänyt varsin hyvin paikkansa pitkien välimatkojen Pohjois-Suomessa”, lisää Piirainen.

Lisää myyntivoimaa

Haka Centerin myyntiorganisaatiossa on tehty seuraavat nimitykset maarakennuskonemyyntiin. Jari Kennilä vastaa Kempeleessä maarakennus- ja nostokoneiden myynnistä ja vuokrauksesta ja Ylivieskassa maarakennuskoneiden myynnistä ja vuokrauksesta vastaa Pro-Faster Oy:n liiketoimintakaupan myötä Haka Centerillä aloittanut Jarmo Heikkilä. Heidän lisäksi myös varaosamyyntiä on vahvistettu.

”Haluamme jatkossakin olla luotettava toimija tarjoten laadukasta palvelua pohjoisen konemiehille. Uskon olevamme muutaman vuoden sisällä entistä kovemmassa lyönnissä”, sanoo Piirainen.

”Esittelemme uusia edustuksiamme Oulun Oikiat Konepäivät -tapahtumassa Kempeleen toimipisteessämme sekä Ryskypäivillä Ylivieskassa. Toivotan kaikki tervetulleeksi tutustumaan laajaan konevalikoimaamme”, päättää Piirainen.

Lue seuraavaksi