Uutiset

Työkoneet

Giantilta uusi 3,5 tonnin pyöräkuormaaja G3500 X-tra

Giant on julkaissut uuden G3500 X-tra -pyöräkuormaajan. Uusi runko-ohjattu kuormaaja tarjoaa joustavaa ja tehokasta käyttöä niin urakoitsijoille, konevuokraamoille kuin muillekin tämän kokoluokan koneita tarvitseville.

Kompakti koko

Rakennustyömaat ovat yleisesti hyvin ahtaita. Tarvitaan siis kooltaan pieni kone, joka pystyy siirtämään ja nostamaan suuria kuormia. G3500 X-tra erottautuu muista 4 100 kilogramman kaatokuormallaan. Koneen omapaino on 3 700 kilogrammaa. Rengasvalinnasta riippuen koneen leveys on 1,34–1,65 metriä. Kone mahtuu läpi 2,27 metriä korkeasta oviaukosta. Näin laitetta voi käyttää monissa sisätiloissa.

Giant G3500 X-tra:n moottorina on Kubotan 48,5-kilowattinen (66 hv) diesel. Moottori on varustettu hapetuskatalysaattorilla (DOC) ja partikkelisuodattimella (DPF), ja se täyttää Stage V -päästönormit. Voimansiirto on hydrostaattinen neliveto (Bosch Rexrothin hydrauliikkakomponenteilla toteutettuna). Etu- ja taka-akseleiden maksimikantavuus on 14 tonnia akselia kohden ja ne on molemmat varustettu 100-prosenttisella lukolla. Suurin siirtonopeus on 30 kilometriä tunnissa.

Monikäyttöinen laite

Giant G3500 X-tra soveltuu hyvin rakennus- ja tietyömaille sekä tunneleissa alla tapahtuvaan urakointiin. Se on ketterä apulainen ahtaisiin kohteisiin. Tarjolla on monipuolinen valikoima erilaisia työlaitteita; kauhoja, lumiauroja, harjalaitteita ja trukkipiikkejä. Laajan työlaitevalikoiman myötä koneella voi työskennellä tehokkaasti vuoden ympäri.

Ensiluokkaista mukavuutta kuljettajalle

G3500 X-tra:n ohjaamo on tilava ja toiminnallinen. Ulkoasu on uusi ja samalla moderni. Työtehoa lisäävät hyvää näkyvyys sekä mukavat oltavat hytissä. Ohjauspylväs on säädettävä ja istuin ilmajousitettu. Kaikki oleelliset tiedot ovat helposti luettavissa LCD-näytöltä; öljyn lämpötilat, regeneroinnit jne. Kuormaajan käyttö tapahtuu käsinojaan sijoitetulla joystickillä samalla, kun käsi nojaa rennon ergonomisesti kyynärnojaan. Kone on aina varustettu EU-hyväksytyllä turvakehikolla, joka on laajennettavissa kokonaan umpinaiseksi ohjaamoksi.

Helppo huoltaa

Koneen huolto on helppoa, koska kaikki huoltoa vaativat kohteet ovat hyvin esillä tai niiden luokse on esteetön pääsy. Suodattimet, hydrauliikkajärjestelmä ja moottori tulevat nopeasti esiin avattavan konepeiton, kallistuvan ohjaamon ja muiden luukkujen alta. Näin päivittäiset tarkistukset ja huollot hoituvat nopeasti ja turvallisesti, eikä koneen tarvitse sen tähden seisoa pitkään toimettomana.Tekniset tiedot:

Giant G3500 X-tra

Moottori: Kubota
Teho: 48,4 kW (66 hv)
Omapaino: 3 700 kg
Nostokapasiteetti: 3 225 kg
Kaatokuorma: 4 100 kg
Max. nostokorkeus: 2 655 mm


Lue myös: Bauma 2019: Giantilta monta uutta mallia

Lue seuraavaksi