Uutiset

Työkoneet

Giant takakuormauslaitteella

Hyväkoneella vietettiin Pirkanmaan konepäivää marraskuun alussa teemana ammattilaisten markkinapäivä. Tapahtumassa vaihtoi omistajaa muun muassa Hyväkoneen esittelykoneena toiminut Giant V6004. Se lähti Hämeenkyröön Kiinteistöhuolto Yliselle ja parin viikon kuluttua sillä oli jo ehditty muutama aurauskierroskin tehdä.

Jarkko ja Jani Ylinen tekivät kaupat heidän käyttöönsä hyvin sopivasta Hyväkoneen esittelykoneena toimineesta Giant-kuormaajasta Hyväkoneen Jorma Hietasen kanssa. Takakuormaajan ansiosta auraus ja hiekoitus saadaan tehtyä samalla ajokerralla.

”Hyvältä vaikuttaa. Eilen oli märkää lunta ja hienosti pelasi senkin kanssa, voimaa on riittävästi. Tämä on oikein käytännöllinen meidän tarpeisiimme”, sanoo toimitusjohtaja Jarkko Ylinen. Hänen johtamansa kiinteistönhuoltoyritys toimii Hämeenkyrössä ja on kolmen veljeksen yhteisesti pyörittämää toimintaa.

”Hyvin meillä on hommia ollut. Ostimme isämme 1991 perustaman yrityksen ja muutimme sen osakeyhtiöksi. Toiminta on laajentunut viimeisen viiden vuoden sisään, toistakymmentä asunto-osakeyhtiötä on tullut lisää meille ja meillä on myös muutamia isompia kohteita hoidettavanamme. Kaikkea emme kolmistaan hoida, vaan meillä on lisäksi aliurakoitsijoita.”

”Talviaikaan työt ovat suurelta osin aurausta ja hiekoitusta. Aurauskalustona meillä on traktorin ja Volvo-pyöräkuormaajan lisäksi ollut Avant 750. Nyt haimme tuohon väliin sopivaa konetta ja tämä Giant sattui siihen kohtaan mainiosti. Se oli valmiiksi aivan sopivasti varusteltukin.”

”Meillä on varsin ahtaita kohteita, mutta toisaalta isoja pihoja, joissa taas saa olla tehoa reilummin. Giant on sopivan näppärän kokoinen ja SnowStarin zoom-aura (sieppariaura), joka leviää kahdesta metristä 3,2 metriin, on juuri oikea aurauslaite näille urakoille.”

Camion-takakuormauslaite

Giantiin on ollut saatavana takanostolaitteet ja -hydrauliikka. Nyt uutena on saatavissa Hyväkoneen suunnittelema, Kurikassa valimstettava ja Camion-tuotemerkillä myytävä takakuormauslaite, joka tässäkin koneessa on. Takakuormauslaite on suunniteltu nimen omaan kiinteistönhuollon tarpeisiin ja siellä erityisesti hiekoittimen kuormausta varten. Takakuormauslaitteessa käytetään samaa Euro 8 -kiinnikettä kuin edessä. Takahydrauliikka on tehtaalta Giantin tehtaalta tuleva lisävaruste, joten se on sovitettu katteiden muotoiluihin.

”Takakuormauslaite on oikein hyvä varuste. Tällä yhdistelmällä saamme nyt samalla ajokerralla aurattua ja hiekoitettua väylät”, kiittelee Ylinen.

Kesäaikaan Yliset tekevät ruohonleikkuun ohessa myös muita pihatöitä. Giantin varustuksiin tuli myös tasauskauha, jolla tullaan tekemään viimeistelyjä kesien urakoilla.

Yhtenä miellyttävänä ominaisuutena Ylinen mainitsee Giantin siirtonopeuden. ”Lujempaa tämä kulkee tällä rengastuksella kuin mitä esitteissä lukee, päälle 35 km/h. Vaikka ei meillä mitään pitkiä siirtymämatkoja ole, mutta mukavampi on, kun ei siirtoihin mene ylimääräisiä minuutteja”, päättää Jarkko Ylinen.

Lue seuraavaksi