Uutiset

Työkoneet

Finnsiirto Oy – Hyundai-trukkeja vuodesta 2006

Hyundai Europe VIP Tour -kiertueelle osallistuivat myös Hyundai-trukkeja maahantuovan Finnsiirto Oy:n Kalle Dahlman (2.oik.) ja Kimmo Tiittanen (oik.). Asiakkaina mukana olivat HUB logistics Automotive Oy:n edustajina Jarkko Rantanen ja Janne Marttila (vas.).

”Hyundai-trukkien maahantuontisopimuksen solmimme vuonna 2009. Sitä ennen toimimme diilerinä tanskalaiselle yhtiölle. Mallisto lähtee pienistä lavansiirtovaunuista ja menee aina 25 tonnin dieseltrukkiin asti. Tehtaalla näimme jo proton 25 tonnin dieseltrukista”, kertoo Dahlman.

”Hyundain mallisto kasvaa ja uudistuu kovaa vauhtia. Juuri nyt täydentyy uusi 9-sarja, jossa on paljon uusia ominaisuuksia ja varusteita. Isolla valmistajalla on resursseja kehittyä ajan henkeen.”

Finnsiirto pyrkii tilaamaan koneet aina mahdollisimman hyvin varustettuina, mutta lisävaloja, rasvareita, sammutinjärjestelmiä, erikoisrenkaita, hydrauliikkaa, haarukoita ja asetinlaitteita asennetaan Suomessa jälkikäteenkin.

”Olemme HUB logistics Automotive Oy:lle palvelutoimittaja eli toimitamme koneiden lisäksi niiden ylläpidon, jolloin HUB voi keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa. Koneet toimitamme projektikohtaisesti ja yksityiskohdat hiotaan yhdessä asiakkaan kanssa”, lopettaa Hyundain gaalassakin palkittu Dahlman.

Jos mies on terästä, niin kaivukone on tehty jäästä.

”Vastaamme autotehtaalla koko logistiikkaketjusta. Työllistämme yhteensä 240 henkilöä ja kasvamme autotehtaan mukana. Koko konsernissa on lähes 200 trukkia ja valtaosan omistaa Finnsiirto”, aloittaa Jarkko Rantanen.

”Meillä on ollut Finnsiirron kanssa sopimus reilut kaksi vuotta. Se kattaa trukit, huollot, palvelun kehittämisen sekä joustoa muuttuviin tilanteisiin. Uudet vastapainotrukit ovat pääsääntöisesti Hyundaita. Varastointi- ja jakelutrukit hankitaan yleensä käytettyinä ja niissä merkkikirjo on melkoinen.”

Autotehtaalla trukeilla hoidetaan auton osien purkaminen, varastointi, tavaroiden keruu ja jakelu tuotantoon sekä vielä tyhjien pakkausten lastaus. Vastapainotrukeilla tehdään purku ja lastaus, vetotrukeilla jakelu ja työntömastotrukeilla varastointi”, selittää Rantanen.

”Meillä tarpeet vaihtelevat hyvin paljon toimipisteen mukaan. Tärkeää on, että kussakin työssä tarvittavat lisävarusteet ovat kunnossa tai mahdollista jälkiasentaa. Esimerkiksi autotehtaalla pakkauksia ja käsiteltäviä kolleja on paljon erilaisia, joten asetinlaite on ehdoton niin vastapainoissa kuin työntömastoissa. Pääsääntöisesti luotamme Finnsiirron ammattitaitoon löytää niin hinnan kuin laadunkin osalta kuhunkin työhön sopivimmat yksilöt”, päättää Rantanen.

Etelä-Korean upeasti järjestetyllä reissulla HUB:in  miehet sanovat kiinnittäneensä trukkitehtaalla huomion siisteyden, järjestyksen ja työturvallisuuden korkeaan tasoon. Trukkipäätteiden ja automaattivarastojen puuttuminen tuli sekin huomioitua. Käsin tehtävä työmäärä oli suuri verrattuna Euroopan tehtaisiin.

Trukkimiehiä kiinnostivat myös työnäytöksen Hyundai-maansiirtokoneet.

Lue seuraavaksi