Uutiset

Työkoneet

Finncontin kantoureasäiliöt ensiesittelyssä

Aurinko paistaa Visuveden Motopalvelun pihaan, jossa toimitusjohtaja Hannu Kangaspusu ja Finncontin Timo Linjamaa paiskaavat ensi töikseen kättä. Peräkärryssä Linjamaalla on Finncontin tuoteuutuus Urea 6000 -kantourean varastosäiliö sekä pienempi kantourean kuljetukseen ja tankkaamiseen tarkoitettu Urea 450.

Visuveden Motopalvelu on puunkorjuuseen erikoistunut perheyritys, jonka ohjaksissa on tällä hetkellä veljekset Hannu ja Harri Kangaspusu. Yrityksen on perustanut veljesten isä ja setä 60- ja 70-lukujen taitteessa. Veljekset omistavat yhtiön puoliksi Hannun ollessa toimitusjohtaja ja Harri hallituksen puheenjohtaja. Visuveden Motopalvelun kalustoon kuuluu kolme hakkuukonetta ja kaksi ajokonetta. Aliurakoitsijoitakin yrityksellä on neljä. Urakanantajina toimii Metsä Group sekä vilppulalainen Kinnaskosken saha. Palkkalistoilla yrityksellä on seitsemän työntekijää, mutta välillisesti se työllistää noin 20 henkilöä.

”Liikevaihto on pyörinyt siinä 2,5 miljoonan korvilla ja korjuumäärä on noin 250 000 mottia vuodessa. Tulevaisuudessa ja toiminnassamme yleensä haemme tehokkuutta sekä maltillista kasvua”, toimitusjohtaja Hannu Kangaspusu kertoo.

Tarpeeseen kehitetty

Tarina kantoureasäiliöistä sai alkunsa, kun Hannu soitti Linjamaalle ja kysyi löytyisikö Finncontilta hyvää kantourean varastosäiliötä. Asia kiinnosti Hannua, koska heille oli kertynyt isohko määrä IBC-kevytkontteja huoltohallin katokseen. Linjamaa kertoi Hannulle Finncontin tuotekehityksessä olevista Urea-säiliöistä.

”Hannu kertoi kuinka heillä ja monella muullakin alan yrittäjällä on 2–3 eri urakanantajaa, minkä johdosta eri toimeksiantajille laskettavat määrät kantoureaa olisi hyvä saada kirjattua ylös laskutusta varten. Tämän vinkin perusteella lisäsimme tankkauspistooliin määrämittarin. Finncontin yhtenä filosofiana onkin kehittää ja räätälöidä tuotteita nimenomaan asiakkaiden tarpeiden pohjalta”, Linjamaa kertoo.

Nyt tuotekehityksestä tulleet tuotteet ovat esittelykunnossa ja Linjamaa on tuonut ne näytille Visuvedelle. Puhuttaessa kantoureasäiliöiden ominaisuuksista Kangaspusulla on selkeät näkemykset. ”Tärkeintä on helppo käytettävyys ja luotettavuus. Säiliön on myös oltava turvallinen, jotta pystytään minimoimaan riski, että haitallisia aineita leviäisi hallin pihalle tai suuria määriä maaperään. Lisäksi, jos kuljetussäiliö on auton lavalla tai kärryssä, on ulkonäölläkin merkitystä, koska se antaa aina jonkinlaisen kuvan toiminnan laadusta. Finncontin tuotteissa muotoilu on aina ollut kohdallaan. Tunnen yrityksen historian tarkkaan ja arvostan kotimaista laatutyötä, jota yhtiö tekee”, Kangaspusu kertoo.

Varustelu käyttökohteen mukaan

Säiliön vaalean ns. natural-värin (säiliöstä näkee paljonko ainetta on jäljellä) lisäksi puheenaiheeksi nousee säiliöiden pumput. ”Kyllä urean varastosäiliössä pitää olla tehokas pumppu, jotta kuljetussäiliön täyttöön ei kulu paljoa aikaa. Onneksi Finncontilla on lisävarusteiden osalta useita vaihtoehtoja”, Kangaspusu toteaa.

Varastosäiliön 6000 litran tilavuus ja erityisesti mitoitus saavat Kangaspusun hyväksynnän. ”Säiliö on kyllä hyvän kokoinen. Ensikatsomalta ei ikinä uskoisi, että siihen mahtuu 6000 litraa ainetta. Meidän hallin pihassa tällä hetkellä oleva 7000 litran metallisäiliö näyttää kyllä valtamerilaivalta tähän verrattuna. Uusi 450 litran kuljetussäiliökin näyttää erittäin hyvältä ja mahtuu kätevästi auton lavalle. Kyllähän siinä hallin nurkat siistiytyy, kun on tyylikkäät tuotteet. Samalla kantourean kuljetus toimittajalta hallille ja aina kannolle saakka on laadulla ja tyylillä hallussa.”

Finncontin Urea-säiliöihin voi tutustua esimerkiksi syyskuussa FinnMetkossa.

Lue seuraavaksi