Uutiset

Työkoneet

Finmotor Oy:stä Yanmarin teollisuusmoottoreiden maahantuoja

Japanilainen, teollisuusmoottoreita valmistava Yanmar on solminut jakelusopimuksen Finmotor Oy:n kanssa. Sopimus pitää sisällään Yanmar-teollisuusmoottoreiden maahantuonnin, jälleenmyynnin, varaosien ja huoltojen hoidot sekä takuuasioiden käsittelyt niin uusien kuin myös jo käytössä olevien moottoreiden osalta. Uusi sopimus astui voimaan helmikuussa 2021. Aikaisemmin maahantuonnin hoiti Oy Brandt AB. Yanmarin Euroopan pääkonttori on Hollannissa.

Finmotorin toimipiste sijaitsee Vantaalla. Yritys on perustettu vuonna 1988 ja se on erikoistunut polttomoottoreihin, nostovälineisiin ja voimansiirtoon. Vaikka Finmotor aloitti ”vasta” äskettäin Yanmar-moottoreiden maahantuonnin, ovat merkki ja sen tuotteet tuttuja. Viimeksi tuotekoulutusta Yanmarin moottoreihin saatiin viime vuonna.

”Olen erittäin ylpeä, että saimme korkealaatuiset ja ympäristöystävälliset Yanmar-moottorit täydentämään tuotetarjontaamme. Yanmarin moottoreilla on kestävän ja luotettavan tuotteen maine. Odotan innolla, että pääsemme esittelemään asiaa Suomen markkinoilla. Tavoitteenamme on rakentaa pitkiä ja kestäviä asiakassuhteita”, sanoo Finmotorin perustajajäsen ja omistaja Ismo Hiltunen.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme Finmotorin edustamaan tuotteitamme Suomessa. Uskomme vahvasti Finmotorin kokemukseen ja kykyyn parantaa myyntiä paikallisille konevalmistajille (OEM) sekä tarjota korkealaatuista huoltopalvelua niin uusille kuin myös jo olemassa oleville asiakkaille. On rohkaisevaa nähdä, että koronarajoitusten ja talouden nykytilasta huolimatta liiketoimissa tapahtuu edistystä”, sanoo puolestaan Bert Kranenborg Yanmarilta.    

Ismo Hiltunen

Yanmar

Toiminta käynnistyi Japanin Osakassa vuonna 1912. Yritys onnistui ensimmäisenä toteuttamaan kompaktin kokoisen dieselmoottorin vuonna 1933. Dieselmoottorit muodostuivat pian yrityksen erikoisalaksi. Yanmar on jatkanut tuotetarjonnan ja huoltopalveluiden laajentamista sekä kokonaistoimitusten tarjontaa. Maailmanlaajuisena toimijana Yanmar tarjoaa tänä päivänä pieniä ja suuria polttomoottoreita maarakennus- ja maatalouskoneisiin, energiajärjestelmiin, veneilyyn sekä erilaisiin erikoiskoneisiin. Yanmarin missiona on olla kestävän kehityksen tiellä niin maalla, merellä kuin kaupungissa.  

Lue seuraavaksi