Uutiset

Työkoneet

Finavialla jo 13. vuosi

Antero Sallinen vieraili Konepörssin sivuilla viimeksi vuonna 2009. Tuolloin hän totesi välttävänsä yhdessä ainoassa konemerkissä pitäytymistä. Sama periaate on jatkunut sen jälkeenkin. Viime vuoden lopulla yrityksen ensimmäinen Liebherr-kauppa toteutui, kun pyöräalustainen, noin 17 tonnia painava A 916 Litronic liittyi Sallisen talliin. Ensiesittelynsä kone sai viime vuoden Intermat-näyttelyssä.

Liebherrin pyöräalustaisten perhe käsittää kaikkiaan 11 mallia. Pienin on A 309 Litronic 12 tonnin työpainollaan ja raskain on noin 27 tonnin painoinen  A 928 Litronic. Kaksi malleista on lyhytperäisiä ns. Compact-malleja. Konepörssissä 7/2011 oli artikkeli toisesta eli A918 Compact-mallista.

Antero Sallinen on työskennellyt Finavialle usealla kaivukoneella vuodesta 2000 lähtien. Vantaalla  alkuvuodesta kalustoa työllisti lentokoneiden parkkipaikkalaajennus, johon tehtiin massanvaihtoa ja tasoitettiin kantavia kerroksia. Sallisen uusin hankinta on pyöräalustainen Liebherr A 916 Litronic, jonka nelisylinterinen Liebherr common rail ei tarvitse hiukkassuodatinta Stage IIIB-päästörajojen alittamiseen.

“Vierailin Liebherrin pyöräalustaisten tehtaalla Kirchdorfissa ja vakuutuin sillä reissulla Liebherrin konevalmistuksen korkeasta laadusta”, kertoo kolmen vuoden kuluttua 30 vuotista yrittäjätaivaltaan juhliva Sallinen.

“Liebherr tarjoaa pyöräalustaisiinsa eri puomivaihtoehtoja. Minä pidän yksiosaisesta monopuomista jo sen keveydenkin takia. Täällä Finavian työmailla on yleensä myös tilaa runsaasti, joten puomia ei tarvitse saada lähelle konetta nippuun”, jatkaa Sallinen.

Uusissa pyöräalustaisissa kaivukoneissa on mm. säilytetty vanha ajohallinta, jossa suunta vaihdetaan kaivuvivusta ja jalalla käsketään voimansiirtoa. Uusi kosketusnäyttö kertoo, että keskikulutus Sallisen töissä on ollut 6,8 litraa tunnissa.

Finavia on ollut sipoolaismiehen pääasiakas jo vuodesta 2000 lähtien. Helsinki-Vantaan lentokentän ympäristö ja eri maarakennustyöt ovat tulleet Salliselle Finavian leivissä tutuiksi. Haastatteluhetkellä miehellä oli neljä konetta salaojitetun kentän päällä. Lentokoneiden parkkipaikaksi valmistuvalla kentällä  oli tehty massanvaihto viiden metrin syvyydeltä.

Lue koko juttu Konepörssistä 4 2013 tai Lehtiluukusta.

Lue seuraavaksi