Uutiset

Työkoneet

ExxonMobil valitsi Öljycenterin kumppanikseen

ExxonMobil ja Öljycenter ovat vahvistaneet yhteistyötään solmimalla virallisen yhteistyösopimuksen. Sopimus pitää sisällään teollisuuden, raskaankaluston sekä merenkulun voiteluaineita ja palveluita. Sopimus on ainutlaatuinen Suomessa, sillä ExxonMobililla ei aiemmin ole ollut virallista yhteistyökumppania teollisuuden voiteluaineiden puolella kotimaassa.

ExxonMobilin Mobil-brändillä on Suomessa voiteluaineissa useilla sektoreilla markkinajohtajan asema. Öljycenterin kanssa 1. heinäkuuta 2019 voimaan astuneen virallisen yhteistyön päämäärä on vahvistaa brändin asemaa entisestään sekä teollisuuden että raskaankaluston sektoreilla.

ExxonMobil Finland Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Stenros näkee voiteluaineiden puolella paljon kasvupotentiaalia niin Suomen kuin Euroopan markkinoilla.

”Kartoitimme useita eri yhtiöitä etsiessämme luotettavaa tahoa kumppaniksemme. Valitsimme Öljycenterin sen pitkän kokemuksen ja perheyrityksen arvopohjan vuoksi. Öljycenter on erittäin kasvuhakuinen toimija, jolla on pitkän tähtäimen tulevaisuusstrategia. Yhtiö sopii kaikin puolin erinomaisesti toivomaamme bisnesportfolioon,” Stenros toteaa.

Suomi on kokonaisuudessaan ollut ExxonMobilille vahva markkina-alue niin ajoneuvojen kuin teollisuuden eri toimialoilla. Suomessa jo vuodesta 1906 lähtien toimineella ExxonMobililla on Naantalissa Pohjoismaiden suurin voiteluainetehdas. Vuonna 2018 päättyneen laajennusinvestoinnin myötä tehtaan kapasiteetti kaksinkertaistui.

Öljycenter ennustaa yhteistyön jatkavan yrityksen kasvua

Tamperelaisen Öljycenterin juuret ulottuvat yli 40 vuoden päähän. Liiketoimintaansa viime vuosina kasvattanut yhtiö on tehnyt ExxonMobilin kanssa pitkään yhteistyötä jo ennen virallisen kumppanuuden solmimista.

”Olemme hyvin ylpeitä ja otettuja ExxonMobilin meille osoittamasta luottamuksesta. Meillä on alasta ja toimintakentästä vuosikymmenten kokemus, ja tavoitteemme on olla Suomen johtava teollisten voiteluaineiden yksityinen toimija. Tulemme tekemään lujasti töitä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi ExxonMobilin kanssa,” Öljycenter Finland Oy:n hallituksen puheenjohtaja Janne Ansakorpi sanoo.

”Nyt alkanut yhteistyö ExxonMobilin kanssa luo yhtiöllemme yhä paremmat edellytykset toimia vaativissa teollisuusympäristöissä. Pitkäjänteinen työ sekä asiakkaiden ongelmien ja tarpeiden ymmärtäminen antavat mahdollisuuden tehostaa heidän toimintojaan sekä optimoimaan voiteluaineiden osto- ja varastointiprosessia. Uskomme vahvasti, että palveluillemme on kysyntää suomalaisessa teollisuuskentässä, mikä luo vahvan pohjan kasvullemme,” jatkaa Jussi Ansakorpi, Öljycenter Finland Oy:n toimitusjohtaja.

ExxonMobil

ExxonMobil on maailman suurin kansainvälinen öljy- ja kaasualan yritys, joka käyttää teknologiaa ja innovaatioita vastaamaan maailman kasvaviin energiantarpeisiin. ExxonMobililla on toimialansa johtava resurssivarasto. Se on yksi suurimmista öljytuotteiden jalostajista ja markkinoijista, ja sen kemianteollisuusyritys on yksi maailman suurimmista.

 

Lue myös: SPF Denmark A/S luottaa ExxonMobil-öljyihin

 

Lue seuraavaksi