Uutiset

Työkoneet

Eurocomach uudistaa – tehdasvalmius pyörittäjälle

Italialainen Eurocomach-minikaivukoneita valmistava Sampierana S.p.a uudistaa koko minikaivukonemallistonsa. Muutokset ovat alkaneet pienemmästä päästä ja etenevät sieltä suurempiin malleihin. Suomen maahantuojan Fintractorin pihalta saatiin linssin eteen jo yksi malli eli EZ57ZT (kuva).

Pienimmissä malleissa ES28ZT (24,9 kW/2,8 t), ES35ZT (24,9 kW/3,5 t)  ja ES40ZT (28,3 kW/3,95 t) tehdyt muutokset ovat maahantuojan mukaan lähinnä kosmettisia eli muotoilua on muutettu. Suurin muutos niissäkin on moottorin sijoittaminen koneen kylkeen.

Kubotan 36 kilowatin dieselmoottori löytyy koneen kyljestä myös upouusissa malleissa ES50ZT, ES57ZT ja ES60TR. Uusi moottorin paikka on laskenut ohjaamon melutasoa, sillä ilma ei enää kierrä ohjaamon takana, vaan ohjautuu poispäin koneesta.

Työpainot ovat ilman varusteita viisi, 5,4 ja 5,6 tonnia. Kaksi ensin mainittua ovat saatavana monopuomilla ja kahdella eri kauhanvarsivaihtoehdolla (1500/1650 ja 1650/1900 millimetriä). ES60TR on perustekniikaltaan kuten ES57ZT, mutta kaksiosaisella kaivupuomilla varustettu. Se tuo lisää ulottuvuutta ja kuormaaminen on niin ikään helpompaa. Lisävastapainoilla ylävaunu ei enää aivan pyörähdä telojen sisällä. Maksimissaan peräylitys telalinjasta on 135 millimetriä.

Ohjaamosta löytyy vakiovarusteena automaattinen ilmastointi ja myös automaattinen tyhjäkäynnille pudotus tullaan Suomessa liittämään vakiovarustelistaan. Lisähydrauliikkaa  kuten kauhanpyörittäjää ohjataan proportionaalisesti kaivuvipujen peukalopyörillä.

Paneli ohjaamossa pitää sisällään sekä kaikki varoitusvalot että mittareita. Pieni näyttö panelin keskellä kertoo mm. mahdolliset virhekoodit.

Italialaiset Eurocomach-minikaivukoneet uusiutuvat. Nyt muutosvaiheessa on mm. kuvassa oleva kauhan ja pyörittäjän kanssa noin kuusi tonnia painava ES57ZT. Alle kahden metrin leveyden ja lyhytperäisyyden ansiosta se soveltuu taajamien ahtaille kujille ja rakennustyömaiden sokkeloihin.

Lue koko juttu Konepörssistä 4 2013 tai Lehtiluukusta.

Lue seuraavaksi