Uutiset

Työkoneet

EU:n ympäristömerkki myönnetty ensimmäiselle, täysin kotimaisen yrityksen hydrauliikkaöljylle

EU-Kukka hydrauliikkaöljypakkauksen kyljessä kertoo, että öljyn raaka-aineista vähintään 80 % on uusiutuvia ja että sen biohajoamattomien ainesosien määrä on enintään 5 %. Öljy ei lainkaan sisällä aineita, jotka ovat sekä hajoamattomia että mahdollisesti eliöihin kertyviä. Muita ympäristölle vaarallisia lisäaineita tuote sisältää hyvin vähän tai ei ollenkaan. Merkki kertoo myös tuotteen korkeasta laadusta.

Öljyn toimivuus on testattu ja se täyttää ISO 15380-standardin vaatimukset. ”Olemme hakeneet EU:n ympäristömerkkiä sen vuoksi, että nyt voimme osoittaa muillekin hydrauliikkaöljymme olevan paitsi ympäristön kannalta hyvä valinta, myös laadukas tuote. EU-Kukka viestii nimittäin myös siitä, että öljyn tekninen toimivuus on varmistettu
puolueettomissa standarditesteissä. Muun muassa sen kylmänkesto ja hapettumisenkesto ovat poikkeuksellisen hyvät”, kertoo tuotepäällikkö Kai Löfgren Voitelukeskus Tonttila Oy Ltd:stä.

Perinteisiä hydrauliikkaöljyjä vähemmän ympäristöä rasittavien biohajoavien hydrauliikkaöljyjen käyttö yleistyy eri puolilla Eurooppaa. Ruotsissa metsäkoneissa ja muissa liikkuvaa hydrauliikkaa käyttävissä laitteissa niiden osuus on jo yli 80 prosenttia. Suomessa on nähtävissä sama kehitys.

Voitelukeskus Tonttila Oy Ltd. on vuonna 1978 perustettu voiteluaineisiin ja suodattimiin erikoistunut täysin suomalainen perheyritys. Se palvelee teollisuuden ammattilaisia, koneurakoitsijoita ja liikenteenharjoittajia tunnuslauseen ”mitä huolto vaatii” mukaisesti.

Vuonna 1992 perustetun Euroopan ympäristömerkin tarkoituksena on auttaa kuluttajia tunnistamaan ympäristöä vähemmän kuluttavat tuotteet ja palvelut. Järjestelmän ulkopuolella ovat vain lääkkeet ja elintarvikkeet. Suomessa Euroopan ympäristömerkin myöntää SFS- Ympäristömerkintä. Merkki, jonka tunnuksena on vihreä kukka, on nyt myönnetty Suomessa yhteensä kymmenelle yritykselle. Kaikkiaan EU-Kukkatunnus on myönnetty jo yli 1000:lle yritykselle Euroopassa.

Lue seuraavaksi