Uutiset

Työkoneet

Entistä kevyemmät ja tehokkaammat Pallari-kantoharvesterit

 

 

Tervolan Konepajan valmistama Pallari-kantoharvesterimallisto on jälleen tänä vuonna saanut uuden mallin, Pallari KHM-125:n. Tämä on viime vuonna esitellyn Pallari KHM-100:n ”isoveli”.

Tervolan Konepajalla on 40 vuoden kokemus kaivukoneiden lisälaitteiden rakentamisesta. ” Tällä kokemuksella tiedämme miten laitteet käyttäytyvät käytännön olosuhteissa ja osaamme käyttää riittävästi rautaa oikeissa kohdissa”, vakuuttaa varatoimitusjohtaja Jorma Hartikainen. Kantoharvestereita konepaja on valmistanut vuodesta 1971, aluksi pääasiassa Yhdysvaltain markkinoille. Vuodesta 2001 kantoharvesteria on markkinoitu myös Suomeen. Edelleen valtaosa kantoharvestereiden tuotannosta menee vientiin, viime vuonna vientimaita oli 13.

Uudet mallit KHM-100 ja KHM-125 ovat entistä kevyempiä ja tehokkaampia laitteita. Näissä sylinterit ovat suojassa rakenteen sisäpuolella ja samalla ulkonäöstä on saatu sopusuhtainen. Tasainen yläpinta tekee asentamisesta helppoa eikä vanhempien mallien rajoitteita kääntymiseen ole. Molemmat mallit sopivat käytettäviksi pikakiinnikkeiden kanssa.

”Kanto menee näillä aina halki”, sanoo Hartikainen. ”Testivaiheessa nostimme tuolla pienellä isoja männynkantoja hyvällä menestyksellä.”

KHM-100 on tarkoitettu 14-18 tonnin kaivukoneeseen, KHM-125 on mitoitettu 18-26 tonnin koneisiin. ”Peruskone saa olla noita arvoja isompikin”, huomauttaa Hartikainen.

Tervolan Konepaja tekee myös erilaisia kouria. Puutavarakourista mainittakoon sahakoura, jota on tehty jo yli kymmenen vuoden ajan. ”Näitä on myyty paljon kappaletavaranostureiden lisävarusteeksi. Koura on kätevä esimerkiksi myrskytuhopuiden korjaamiseen, mutta tyypillinen käyttökohde on varmaan kaupungissa asutuksen keskellä olevien puiden poisto”, kertoo Hartikainen.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi