Uutiset

Työkoneet

Ensimmäiset II-sarjan General Breaker 530 E -iskuvasarat Yhtymä Rantanen MRV:lle

Yhtymä Rantanen MRV:n kuljettaja Janne Ilmen rikkomassa kiveä General Breaker 530 E II -iskuvasaralla Maanrakennusliike E. Tervaojan kivenottopaikalla Luhalahdella.

Tampereella toimiva Rautionmaan Kone Oy maahantuo ja markkinoi General Breaker – iskuvasaroita, pulveroijia ja leikkureita sekä Suomessa että Virossa. General Breaker -iskuvasaramallisto käsittää iskuvasarat 0,8-70 tonnin kaivukoneisiin. Ensimmäisen käytetyn General Breaker -iskuvasaran Niilo Rautionmaa myi Yhtymä Rantaselle reilut puolitoista vuotta sitten. Sen jälkeen vasaroita on mennyt vielä viisi kappaletta, joista tällä hetkellä on käytössä 1 kpl GB 14TL-I, 1 kpl GB 530 E I-sarjalainen ja 2 kpl uusia GB 530 E II-sarjan iskuvasaroita. Vanhemmat GB-vasarat on vaihdettu uusiin ja konekaluston muutoksen myötä oikea kokoisiksi. Näiden lisäksi yrityksellä on vielä yksi Atlas Copcon HB 2200 sekä käsivasara. Kaikkien vasaroiden huolto on myös onnistunut samassa osoitteessa Rautionmaan koneella.

Yhtymä Rantanen MRV – louhintatyöt ammattitaidolla

Toijalalainen Yhtymä Rantanen MRV on perustettu vuonna 1998. Toiminta alkoi polttopuiden myymisellä, mutta 2007 toiminta laajeni maanrakennus- ja louhinta-alalle. Tänä päivänä yritys on keskittynyt lähinnä louhintatöihin, tasolouhintaan, kanaalilouhintaan, porauksiin, metriporauksiin, iskuvasarointiin, panostuspalveluihin ja räjäytystöihin. Yhtymä Rantasen omistavat veljekset Valto ja Markku Rantanen sekä heidän äitinsä Raili Rantanen. Yrityksen vetäjänä toimii Valto Rantanen, jolla on pitkä kokemus louhinta- ja räjäytystöistä, sillä hän on työskennellyt aikaisemmen Forcitin palveluksessa ja omistaa työssä tarvittavat ylipanostajanpaperit.

Yhtymä Rantanen MRV:n asiakkaat ovat pääasiassa Pirkanmaalla, mutta kauempanakin työmaita on joskus ollut. Yhtymä Rantasella on joukko isoja vakiasiakkaita, kuten Soranjalostus Jaakonsaari Oy, jolla on neljä murskausasemaa, Seppälän Kiuaskivi Oy, Destia Oy, Hämeen Kuljetus Oy ja Soraset Yhtiöt Oy, joille se tekee louhinta- ja räjäytystöitä.

Iskuvasaroiden lisäksi Yhtymä Rantanen MRV:llä on paljon muutakin kalustoa, kuten esimerkiksi neljä poravaunua: yksi Atlas Copco D7 hyttivaunu, kaksi kappaletta Atlas Copco D7 radio-ohjattuja avovaunuja ja Tamrock DHA 1000S avovaunu. Kaivukonepuolella on neljä isoa telakaivukonetta: Volvo EC290B, kaksi kappaletta Volvo EC360 ja New Holland 385. Kuorma-autojakin yrityksellä on pari kappaletta, 4-akselinen Scania 143 ja 2-akselinen Sisu.

General Breaker -iskuvasarat

General Breakerin vasaroihin Valto Rantanen on ollut tyytyväinen, vasarat ovat toimineet moitteettomasti ja jos jotain pientä on ollut, on Rautionmaalta saatu apu nopeasti. Huoltojen ajaksi Rautionmaan toiselta yritykseltä, Iskuvuokraus Oy:ltä on mahdollista vuokrata sijaisvasara, joten sen takia eivät työt seiso. Uusiin General Breaker 530 E -iskuvasaroihin Rantanen päätyi, koska aikaisemmat mallit olivat toimineet hyvin, iskuvoima oli iso ja vasaroiden hinta/laatusuhde oli kohdallaan. Parannuksena entisiin myös ison iskuvoiman omaaviin malleihin näissä uusissa II-sarjalaisissa on vieläkin vahvempi runko. Uusi General Breaker 530 E II-sarjan iskuvasara on tarkoitettu 37-55 tonnisiin kaivukoneisiin. Sen työpaino on 3 360 kg, terän halkaisija 165 mm ja CE:n mukainen iskuteho 10 500 J.

www.yhtymarantanen.fi

www.iskuvasara.fi

www.iskuvuokraus.fi

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi