Uutiset

Työkoneet

Ensimmäinen, toinen… ja kolmas kerta! – Toyota Material Handlingin trukkihuutokauppa

Tilaisuuden isäntänä toimi Toyota Material Handlingin myyntijohtaja Jukka Heinonen, jolla oli hymy herkässä katsellessaan monisatapäisen yleisön vilkasta hyörinää vaihtokoneiden ympärillä ja kuunnellessaan meklari Heikki Ollankedon vauhdikasta vasaran paukuttamista kaluston vaihtaessa omistajaa.

Trukkihuutokaupan suosio on kasvanut vuosi vuodelta. Tänä vuonna kaupattavaa tavaraa oli aiempaa enemmän, sillä listalla oli reilut sata nimikettä. Huutokaupattava tavara oli myös laadultaan entistä tasokkaampaa ja osa kunnoltaan jopa lähes uudenveroista, joten kiinnostusta riitti.

Trukkikaluston vuokrauksen lisääntyminen näkyy myös vaihtokaluston kunnossa. Vuokrattu kalusto vaihdetaan säännöllisesti uuteen, joten vaihtoon tulee aiempaa uudempia ja hyvin huollettuja koneita. Laatutrukki kestää kovassakin käytössä reilusti toistakymmentä vuotta, joten näillä kaupattavilla trukeilla on runsaasti työvuosia edessä. Trukkien ja työkoneiden lisäksi houkuttimena oli varaosa-, tarvike- ja rompetarjouksia – hintahaarukka vaihteli vitosesta kymppitonneihin.

Tapahtuman suosiota lisäsi myös www-sivuilla ollut kuvallinen tuoteluettelo ja netin kautta ilmoittautuikin ennakkoon yli sata ostajaa. Tilaisuudessa yleisö pääsi nauttimaan kunnon markkinameiningistä, kun kokenut huutokauppameklari Heikki Ollanketo veti tilaisuuden ammattitaidolla ja hurtilla huumorilla. Myös Wotkinsin varrasporsasta oli tarjolla lisukkeiden kera.

Tilaisuuden yleisö oli kattava läpileikkaus trukkien ja työkoneiden eri käyttäjäryhmistä, isojen ja pk-yritysten ihmisistä, trukkivälittäjistä, omaan käyttöön huutaneista yrittäjistä sekä vain katselemaan ja Toyota Material Handlingin toimitiloihin ja ihmisiin tutustumaan tulleista.

Jukka Heinonen kertoi, että menestyksellinen trukkihuutokauppa tulee jatkumaan Vantaalla ensi vuonna entistä ehompana.

www.toyota-forklifts.fi

 

Toyota GP-finaalissa valittiin jälleen Suomen paras trukinkuljettaja

Ilmassa oli urheilujuhlan tuntua, kun Toyota Material Handling Finland (TMHFi) järjesti Toyota GP-finaalin Vantaalla perinteisen trukkihuutokaupan yhteydessä. Finaaliin oli valittu 14 parasta osakilpailuissa menestynyttä Vantaalta, Lahdesta, Tampereelta, Jyväskylästä, Kuopiosta ja Turusta. Kisakalustona oli Toyota Traigo -vastapainotrukki ja BT Reflex -työntömastotrukki.

Ratamestareina toimineet aluehuoltopäällikkö Kari Jäppinen ja tuotepäällikkö Tero Wallenius olivat ideoineet perinteisen taitoajoradan rinnalle hauskan “basket-radan”, jossa pallot piti saada koriin trukilla. Uskomatonta, mutta ammattimiehiltä sekin onnistui.

Kuuma kisa päättyi Vähälä Logisticsin juhlaan, sillä Jyväskylän terminaalin Janne Haapavirta ja Jouni Leponiemi nappasivat komean kaksoisvoiton. Kolmanneksi kiri Tero Oravasaari Tampereen Ikealta.

Voittaja Janne Haapavirta väitti vaatimattomasti olevansa trukinajossa vain harrastelija, sillä työkseen hän ajaa yhdistelmäajoneuvoa Jyväskylän ja Lahden väliä. “Trukin käyttö on toki tullut tutuksi kuormien lastauksessa ja purkamisessa, mutta päätyökseni en ole sitä ikinä tehnyt.” Kisaan hän osallistui nyt ensimmäisen kerran – esimiehensä toiveesta – joten miehen kyvyt näköjään tunnetaan.

 

Lue seuraavaksi