Uutiset

Työkoneet

Ensimmäinen sähkökäyttöinen JCB-minikaivukone Loxamille

Yksi Euroopan suurimmista konevuokraamoista on hankkinut käyttöönsä ensimmäisen sähkökäyttöisen minikaivukoneen. Näin ympäristönäkökohdat asetetaan etusijalle. Täyssähkökäyttöinen JCB 19C-1E -minikaivukone luovutettiin ranskalaiselle Loxamille lokakuussa.

Ranskan JCB:n Philippe Girard (vas.) paiskasi kättä Loxamin Thierry Lahuppen kanssa takana olevan sähkökäyttöisen JCB 19C-1E -minikaivukoneen luovutuksen kunniaksi.

Reilusti dieselveljeään hiljaisemmasta 19C-1E:stä uskotaan tulevan erittäin suosittu yrityksissä, jotka työskentelevät rakennusten sisätiloissa tai paikoissa, joissa vaaditaan vähäpäästöisyyttä. Akut täyteen ladattuna koneella pystyy työskentelemään yhden normaalin työvuoron.

”Panostuksemme tähän ensimmäiseen sähkökäyttöiseen minikaivukoneeseen osoittaa aidon sitoutumisemme vastuullisempaan vuokraustoimintaan sekä ympäristön huomioonottamisen taajamien työkohteissa. On tärkeää, että me johtavana vuokrausalan toimijana tarjoamme vuokralle sähkökäyttöisiä työkoneita. Tämä on valmistautumista tulevaisuuteen. Näin täytämme alati kasvavat ympäristövaatimukset. Siitä tulevat hyötymään asiakkaat, jotka työskentelevät paljon taajama-alueilla. Päämääränämme on viedä asioita pidemmälle rohkaisemalla valmistajia jatkamaan ympäristöystävällisten laitteiden kehitystyötä. Teknisiä ratkaisuja on monia, sähkö on yksi niistä”, sanoo Thierry Lahuppe Loxamilta.

”Olemme iloisia Loxamin kiinnostuksesta ja luottamuksesta JCB:n ensimmäiseen sähkökäyttöiseen minikaivukoneeseen. JCB suunnitteli koneen, joka täyttää ympäristövaatimukset sekä vähentää melua työmaalla”, lisää Ranskan JCB:n Philippe Girard.

Loxamin hankkiman JCB 19C-1E:n kokoonpano on seuraavanlainen. Litiumakkupaketteja on neljä ja niiden kokonaisenergiasisältö on 20 kilowattituntia. Akut täyteen ladattuna koneelle luvataan yhden työvuoron toiminta-aika. Lisävarusteena on saatavana 230 voltin latausmahdollisuus. Tällöin latausaika on 10 tuntia. Hydrauliikkajärjestelmä on kuormantunteva (LS).
Nollapäästöinen laite ilman johtoja tai muita kaapeleita mahdollistaa työskentelyn sisätiloissa ja paikoissa, joissa vaaditaan vähäpäästöisiä laitteita. Sillä voi myös työskennellä vaikka kiskoilla tunneleissa tai luolissa ilman pakokaasupäästöjä. Sähkökäyttöisellä koneella voi operoida kaupunkialueella normaalien työaikojenkin ulkopuolella, koska kone on lähes äänetön. Myös sairaaloiden, koulujen ja asuinrakennusten läheisyydessä operointi helpottuu koneen hiljaisuuden johdosta.

Sähköjärjestelmä on 48-volttinen. Sähkömoottori pyörittää Bosch Rexrothin kuormantuntevaa hydrauliikkaa. Tarjolla on yhtäläiset kaivuvoimat verrattuna dieselkäyttöiseen rinnakkaismalliin 19C-1. Tarjolla on myös lisähydrauliikka 32 litran minuuttituotolla.
Koneessa on kolme toimintatilaa (moodia), jotka valitaan rullaohjaimella. ”Miedoimmassa” asennossa sähkömoottori pyörii 1 200 kierrosta minuutissa, keskiasennossa 1 600 ja ”tehokkaimmassa” 1 800. Siirtoajoon on saatavana lisävarusteena ”Auto Kick Up” -moodi, jolloin sähkömoottori pyörii 2 300 kierrosta minuutissa mahdollistaen nopeamman ajon.


Lue myösJCB Fastrac rikkoi oman ennätyksensä

Lue seuraavaksi