Uutiset

Työkoneet

Ensimmäinen Bobcat E10e valmistui

Bobcat ilmoittaa, että ensimmäinen lyhytperäinen ja akkukäyttöinen E10e on syntynyt Tšekin Dobrisissa sijaitsevan kompaktikoneiden tehtaan linjalla. Tarkka synnytyksen ajankohta on 11.7. 2019 kello 13:08. Strategiset mitat ovat: paino noin 1 000 kiloa, pituus 2 793 ja leveys 710 millimetriä. Hollantilainen Bobcat-jälleenmyyjä Inter-Techno adoptoi vauvan heti syntymän jälkeen. Lapsi laitetaan demokoneena hommiin, ja se on myös vuokrattavissa Inter-Technon yhteistyöyrityksen 123Machineverhuur kautta.

Bobcatin mukaan akkukäyttöiset E10e -minikaivukoneet tullaan koko maailman markkinoille jatkossakin valmistamaan Tšekin tehtaalla. Ensimmäiset myydään EMEA-alueelle (Eurooppa, Lähi-Itä ja Afrikka), mutta jatkossa myös Amerikan ja Aasian markkinoille. Hollannin lisäksi ensimmäisten asiakasmaiden joukossa tulevat olemaan suopeasti vaihtoehtoisiin voimanlähteisiin positiivisesti suhtautuvat Ruotsi, Saksa, Itävalta ja Norja.

Akkukone kootaan samalla linjalla kuin perinteiset E08 ja E10z -minikaivukoneet. Tehtaan kapasiteetti näille kolmelle mallille on 2 000 konetta vuodessa ja kaikkien mallien valmistus onnistuu joustavasti samaan aikaan.

””E10e aloittaa matkamme laajentaa voimanlähteiden valikoimaa kompaktikoneissamme. Parhaillaan säädämme ketjua komponenttivalmistajiemme ja tehtaan välillä, jotta voimme tarpeen vaatiessa kasvattaa kapasiteettia joustavasti. Koko vuoden 2019 tuotanto on jo myyty ja nyt otamme vastaan tilauksia ensi vuodelle”, kerrotaan tehtaalta.

Akkukäyttöinen, varsin pienestä tilasta kulkemaan sopiva E10e on ideaalinen valinta esimerkiksi kellaritilojen purkutöihin tai kaupunkien keskustoihin, sairaaloihin, kouluihin, hautausmaille ym., missä melusaastetta pyritään välttämään.

Minikaivukoneen sähkö tulee litiumioniakuista, jotka ovat sijoitettu niin, että koneen ulkomitat eivät ole kasvaneet dieselmoottorilla varustettuun malliin verrattuna. Valmistaja ilmoittaa koneelle neljän tunnin yhtäjaksoisen työskentelyajan. Ja 400 voltin pikalaturilla akkuihin saadaan 80 prosentin varaus alle kahden tunnin latausajalla. 230 voltin laturilla akut saadaan täyteen iskuun yön aikana.

Lue myös: Bauma 2019: Bobcat akuilla.

Suomessa Bobcatteja voi tiedustalla muun muassa seuraavilta yrityksiltä:  RealMachinery Oy, Hannun Kone Oy ja Kone-Viertola Oy.

Lue seuraavaksi