Uutiset

Työkoneet

Ennätyksellinen kuorma Goldhofereilla


Yläkuvassa: 1 357 tonnin painoinen regeneraattoriyksikkö lähdössä matkalle kolmen Goldhofer PST/SL -moduulilavetin muodostaman yhdistelmän kyydissä. Kussakin lavetissa on 20 akselia.Indonesialainen PT LV Logistics on tehnyt paikallisen ennätyksen toimittamalla Borneon saaren itäosassa sijaitsevalle Balikpapanin öljynjalostuslaitokselle jättikokoisia osia. Siirtotöissä pääosaa esittivät kolme Goldhofer PST/SL -itsevetävää moduulilavettia.

Indonesian hallitus on päättänyt panostaa noin 17 miljardia US-dollaria (n. 15 miljardia euroa) öljynjalostustoimintaan. Rahat käytetään maan viiden suurimman jalostamon päivityksiin ja modernisointeihin viimeisimmät ympäristöstandardit huomioiden. Yksi niistä on Balikpapanin öljynjalostamo Borneon saaren itäosassa. Laitoksessa uusitaan krakkauslaitteisto, jolloin raakaöljystä voidaan tuottaa tämän päivän ympäristövaatimukset täyttävää ja korkealaatuista bensiiniä ja dieseliä. Valtio-omisteinen öljy-yhtiö PT Pertamina tilasi Balikpapanin jalostamolle laitteiston osia Hyundai Heavy Industriesilta Koreasta.

Osat lastattiin Hanjinin satamassa Koreassa laivaan, joka kuljetti ne Balikpapanin satamaan. Sieltä osat jatkoivat matkaa maitse kolmen kilometrin päässä olevalle jalostamolle. Siirrosta vastasi PT LV Logistics.

Indonesian historian raskain kuljetus

Erikoiskuljetusten haasteet olivat melkoiset. Kuljetusten kokonaistilavuus oli yli 24 000 kuutiometriä. Raskain kuljetettava osa painoi 1 597 tonnia ja se oli 34 metriä pitkä ja 11 metriä leveä. Reitillä oli monia 90 asteen käännöksiä. Kuljetus oli näin raskain koskaan Indonesian maaperällä tehty siirtotoimenpide. Pisin siirrettävä komponentti oli pituudeltaan 37,8 metriä. Sekin painoi 1 031 tonnia. Kaiken kaikkiaan yli 1 000 tonnin painoisia komponentteja kuljetettiin laivasta kolmen kilometrin päässä olevalle jalostamolle puolenkymmentä kappaletta. Massiivisten komponenttien siirtotyö kesti viisi päivää.

Kolmen moduulilavetin yhdistelmä saatiin ajettua ahtaaseenkin paikkaan kauko-ohjauksen ja yhdistelmän pienen kääntösäteen ansiosta.

Kolme Goldhofer PST/SL -moduulilavettia hommissa

Poikkeukselliset tarpeet vaativat poikkeuksellisia välineitä. Jättimäiset kuljetukset suorittanut PT LV Logistics päätyi laitevalinnassaan Goldhofer AG:n valmistamaan kalustoon. Työ päätettiin tehdä kolmella 20-akselisella Goldhofer PST/SL -moduulilavetilla, jotka oli varustettu myös THP/SL-moduulilla.

Ohjattavat ja itsevetävät PST/SL-moduulilavetit on suunniteltu juuri tällaisiin erittäin raskaiden kuormien siirtoihin. Yksittäisen akselin kantavuus on 45 tonnia ja sillä saadaan parhaimmillaan aikaan 160 kilonewtonin vetovoima. Jousituksessa on 600 millimetrin joustovara. Moduulilavetti voidaan näin ajaa lastin alle ja kuorma saadaan poimittua kyytiin hydraulisesti jousitusta nostamalla. Se säästää paljon aikaa ja kustannuksia, kun lastaukseen ei tarvita erillistä nosturia.

Lisäksi Goldhofer PST/SL -moduulilavetteja voidaan kytkeä Goldhoferin muihin raskaisiin kuljetuksiin tarkoitettuihin lavettimoduuleihin, niin itsevetäviin kuin hinattaviin. Tämä takaa laitteiston pitkän käyttöiän ja säästää kustannuksia. Lyhyellä varoitusajalla laitteistoa voi täydentää vuokrakalustolla, jonka yhteensopivuus on taattua.


Lue seuraavaksi