Uutiset

Työkoneet

Engcon uudistaa kaivukoneen harjalaitteen

Engconin kaivukoneen harjalaite

Vuonna 2009 Engcon esitteli kaivukoneisiin tarkoitetun harjalaitesarjan. Siitä tuli nopeasti monen urakoitsijan suosikki – erityisesti niiden kaivukoneita käyttävien keskuudessa, jotka työskentelevät kaupunkiympäristössä tai rautatieurakoitsijoina harjaavat raiteita ja vaihteita. Harjalaitteita on saatavana viitenä eri leveytenä (800–2000 mm), ja niitä uudistetaan nyt merkittävästi.

Lisävarusteena on nyt tarjolla täysin uusi roiskesuoja, joka peittää puolet harjalaitteesta ja estää soran sinkoutumisen harjauksen aikana. Roiskesuoja on säädettävissä kolmeen eri asentoon, ja se voidaan tarvittaessa poistaa helposti.

Moduulirakenteiset harjalaitteet on nyt varustettu ruuvikiinnitteisillä sivukappaleilla/päädyillä, harjan laatua on parannettu ja välirenkaat on poistettu käytöstä. Nämä parannukset helpottavat ja nopeuttavat harjan vaihtoa.

Pontus Johansson, Engcon Groupin suunnittelija ja tuotekehittäjä, on tyytyväinen työnsä tulokseen. ”Uusi harjalaitesarjamme on tulosta asiakkaidemme toiveista, joita he ovat esittäneet asiakaskyselyissämme ja henkilökohtaisissa tapaamisissa kentällä. Uuden moduulijärjestelmämme ansiosta myös erikoistilaukset, kuten leveämmät harjalaitteet, on entistä helpompi valmistaa”, kertoo suunnittelija Pontus Johansson, joka johti harjalaitesarjan SR 800B–2000B kehitystyötä.

Lue seuraavaksi